usr_1651629698909

Cea de-a 100-a ediție a Zilei Copilului celebrată printr-o serie de evenimente

Ziua Copilului în Coreea este o zi pe care toți prichindeii o așteaptă cu nerăbdare. Aniversarea centenarului Zilei Copilului de pe 5 mai va prezenta o serie de spectacole și evenimente, pentru prima dată în doi ani, după eliminarea purtării măștii în aer liber și reducerea măsurilor de distanțare socială. Acest lucru a dus la așteptări sporite de la activități și evenimente în spații deschise.

Până pe 31 mai, Ministerul Culturii, Sportului și Turismului va organiza „Săptămâna literaturii pentru copii 2022” (titlu neoficial) la nivel național, inclusiv în Seul, Busan și Daegu. Pe parcursul acestei luni, 40 de biblioteci și case literare din toată țara vor găzdui o „scenă de literatură pentru copii”, cu expoziții și spectacole de literatură pentru micuți.

Expoziția „Bang Jeong-hwan și aniversarea centenară a poveștilor copiilor coreeni” (titlu neoficial) din 5-26 mai va expune revista pentru copii Eorini, care a fost fondată în 1923 de Bang, cel care a proclamat Ziua Copilului, și 100 de lucrări clasice ale literaturii coreene pentru copii la grădina din fața sediului Cheondogyo (Religia Căii Cerești) din districtul Jongno-gu, Seul.

Muzeul Copiilor din cadrul Muzeului Național al Coreei a deschis pe 3 mai expoziția „Copilul din noi toți” la Sala de expoziții speciale. Sub temele „Joacă”, „Cadou” și „Conversație”, evenimentul le permite nu doar copiilor, ci și părinților să redevină copii și să se bucure și să comunice prin programe interactive.

Guvernul metropolitan din Seul a renovat pe 2 mai imensul Panou al Viselor de la intrarea principală a bibliotecii metropolitane din Seul pentru a marca aniversarea centenarului Zilei Copilului. Panoul publicitar oferă un efect 3D, un copil cu zâmbet strălucitor aratând de parcă ar ieși printr-un gol din peretele bibliotecii.

Pe 3 mai, o ilustrație cu personajele de desene animate de succes ale națiunii, Pinkfong și Baby Shark, a fost instalat cu expresia „Viitorul Seulului, Copii care visează”, într-un spațiu deschis din Seoul Plaza, în fața Primăriei orașului Seul din districtul Jung-gu al capitalei.

Dongdaemun Design Plaza din același cartier va expune, în perioada 5-15 mai, un urs balon de 8 m înălțime, proiectat de renumitul artist pop Lim Ji-bin, oferind o zonă foto grozavă pentru copii.

Primul centru de joacă al națiunii va fi deschis în parcul Gwangnaru Hangang din districtul Gangdong-gu din Seul. Cu o suprafață de peste 6.000 de metri pătrați, acest spațiu nu are scări și dispune de pante ușoare și dispozitive de siguranță pentru a preveni căderile din scaunul cu rotile. Dispunând de leagăne, plase de cățărat, groapă cu nisip, bare de tracțiuni și foișoare, locul de joacă este pentru toată lumea — copii mici, elevi de școală generală și tutori — inclusiv copiii cu sau fără dizabilități.

Legoland Korea Resort, prima filială a națiunii a unui parc tematic global, va fi deschis în mod potrivit de Ziua Copilului în Chuncheon, provincia Gangwon-do.

Alte locații vor oferi vizitatorilor beneficii. Palatele tradiționale și mormintele regale, inclusiv cele patru palate majore ale dinastiei Joseon — Gyeongbokgung, Deoksugung, Changdeokgung și Changgyeonggung — precum și Altarul Jongmyo și Mormintele Regale din Joseon vor oferi intrare gratuită pe 5 mai, indiferent de naționalitate sau vârstă.

Bang Jeong-hwan (1899-1931), un pionier al literaturii coreene pentru copii și activist pentru independență, a proclamat Ziua Copilului la 1 mai 1922, pentru a stabili un sentiment de respect față de copiii coreeni, care erau adesea asupriți de Japonia imperială și de adulți. Ziua a fost suspendată în 1939 din cauza guvernului colonial japonez, dar a fost restabilită pe 5 mai după eliberarea națională.

 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.