1

Noul preşedinte al Coreei de Sud a depus jurământul de învestitură: care sunt PRIORITĂȚILE mandatului său

Noul preşedinte al Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, a depus jurământul de învestitură, marţi,  10 mai, în cadrul unei ceremonii în faţa parlamentului de la Seul. Fost procuror general, noul şef de stat a reprezentat Partidul Puterii Populare în scrutinul prezidenţial din 9 martie.

În vârstă de 61 de ani, Yoon va conduce Coreea de Sud pentru următorii cinci ani şi îi succede lui Moon Jae-in, prezent şi el la ceremonia de marţi, 10 mai, relatează Agerpres, care citează media internaționale.

”Apelul generaţiei noastre este de a construi o ţară care adoptă democraţia liberală şi asigură o economie de piaţă prosperă, o ţară care îşi îndeplineşte responsabilităţile de membru de încredere al comunităţii internaţionale, o ţară care aparţine cu adevărat poporului”, a declarat noul preşedinte sud-coreean în faţa celor aproximativ 41.000 persoane prezente la ceremonie.

El a subliniat că este conştient de ”datoria solemnă de a reconstrui această mare naţiune”.

Noul lider de la Seul a adăugat că aşteaptă cu nerăbdare să lucreze cu alte ţări pentru a soluţiona provocările comune şi a subliniat importanţa apărării libertăţilor economice şi politice.

”Noi, ca cetăţeni globali, trebuie să ne ridicăm împotriva oricărei încercări de a ni se confisca libertatea, de a ne fi abuzate drepturile omului sau de a distruge pacea”, a accentuat el.

Yoon Suk-yeol îşi preia mandatul într-o perioadă când Coreea de Sud se confruntă cu provocări economice amplificate de pandemia de COVID-19, de războiul din Ucraina şi de alţi factori, având drept rezultat creşteri simultane ale inflaţiei, ratei dobânzii şi ratei de schimb valutar, mai arată sursa citată.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.