FVIjKPtUEAANYzp

BTS anunță o pauză nedeterminată de la activitățile de grup + se vor concentra mai mult pe activitățile individuale

BTS a anunțat că vor lua o pauză de la activitățile de grup pentru a se concentra pe carierele lor solo, potrivit Soompi.

Pe 14 iunie, grupul și-a încheiat Festa BTS din 2022 – sărbătoarea lor anuală a aniversării debutului lor – lansând o filmare în care luau masa împreună și au făcut un anunț important despre viitorul lor.

După ce membrii BTS s-au bucurat de câteva băuturi și au discutat împreună, Suga a început conversația spunând: „Deci am intrat într-un extrasezon”, pe care subtitrările oficiale ale videoclipului l-au tradus prin „Acum intrăm într-o pauză (hiatus)”.

„Ar trebui să vorbim de ce nu facem FESTA [în acest an] și de ce nu am creat prea mult conținut nou?” a continuat Suga. „Trebuie să vorbim despre direcția pe care o luăm.”

RM a vorbit apoi despre lupta cu identitatea BTS în ultimii ani, explicând: „Până la „ON” și „Dynamite”, am simțit că grupul BTS era în mâinile mele. Dar când am făcut „Butter” și „Permission to Dance”, nu prea știam ce fel de grup suntem.”

El a continuat să vorbească despre cât de agitată și aglomerată a fost viața lui de idol, remarcând: „Nu am timp să cresc. Nu doar în ceea ce privește abilitățile mele, ci și ca om. Sunt o persoană foarte diferită de cea care eram acum 10 ani și am nevoie de timp să mă gândesc și să fiu singur, astfel încât acele gânduri să se poată maturiza în ceva unic al meu.”

„Dar după ce am petrecut ultimii 10 ani ca BTS, în timp ce ne îndeplinim programul încărcat împreună, nu mă pot maturiza”, a continuat RM. „Nu am timp să mă gândesc. Trebuie să știu ce fel de persoană sunt, ce fel de grup este BTS, de ce sunt aici, ce înseamnă ceilalți membri pentru mine și calea pe care trebuie să o luăm în viitor; Trebuie să țin cont de aceste lucruri în timp ce dau interviuri și scriu versuri. Dar, începând de la un anumit punct, nu am fost sigur ce fel de grup suntem.”

Jimin a observat: „Cred că abia acum începem să ne gândim la ce fel de artist dorim ca fanii noștri să își amintească atunci când se gândesc la noi. Cred că de aceea trecem printr-o perioadă grea acum, pentru că am intrat într-o fază în care abia acum încercăm să ne găsim identitățile.”

Suga a adăugat că, pentru că a fost atât de epuizat recent, s-a chinuit să găsească inspirație atunci când vine vorba de compoziție. „Cel mai greu este să scrii versuri”, a spus el. „Nu mă gândesc la nimic de spus. Trebuie să scriu despre lucruri pe care personal le simt și pe care vreau să le spun, dar simt că doar forțez lucrurile acum… și asta este atât de dificil.”

RM a reiterat că a simțit că are nevoie de timp pentru a se concentra în întregime pe muzica sa solo, explicând: „În trecut, am fost oarecum capabil să echilibrez lucrul la muzica mea, singur, cu activitățile noastre de grup, dar acum nu le pot face în același timp. Nu pot să fac activități de grup și apoi să acționez un comutator și să schimb totul pentru a mă concentra pe propria mea muncă. Mi-am dat seama că într-adevăr am nevoie de ceva timp pe cont propriu.”

V și-a amintit: „J-Hope mi-a spus asta înainte: „Cu toții ne putem concentra cu adevărat pe activitățile noastre solo deocamdată, iar apoi ne vom întoarce împreună ca grup, acea sinergie va fi ca a nimănui altcuiva. Va fi mai bine decât înainte.” Jimin a spus: „Ca să fiu sincer, J-Hope a vorbit mult despre acest gen de lucruri”.

Jin a mai spus: „Făcând activități de grup atât de mult timp – așa cum ați menționat mai devreme, am început să simt că am devenit o mașinărie. Am propriile mele hobby-uri și lucruri pe care vreau să le fac singur.”

RM a continuat: „Când oamenii aud numele grupului nostru, ei spun: „Oh, wow, BTS”. Dar, sincer, oamenii nu știu cu adevărat cine este fiecare dintre membri. Din moment ce suntem cântăreți, cred că ar fi cel mai de impact pentru noi să arătăm [cine suntem] prin muzica și spectacolele noastre. Deci, de acum încolo, vom lansa albume [solo] în loc de mixtape.”

J-Hope a adăugat mai târziu: „Le-am spus asta de multe ori celorlalți membri, dar cred că trebuie să petrecem ceva timp separat pentru a învăța cum să ne unim din nou. Cred că acest moment este foarte important, așa că sper că nu vedeți asta doar într-o lumină negativă.”

Suga a subliniat: „Nu este ca și cum ne-am destrăma”.

Totuși, într-un articol publicat de APNews, compania a ținut să clarifice anumite detalii legate de cele spuse de băieți în înregistrarea publicată. În anunț se precizează că “hiatus” a fost doar ca traducere în subtitrarea în limba engleză, dar că de fapt BTS nu vor intra într-o perioadă de pauză nedeterminată. Membri vor lucra în continuare la proiecte ca grup, doar că se vor axa mai mult pe activitățile individuale.

Săptămâna trecută, BTS a revenit cu mult așteptatul album antologic „Proof” și piesa de titlu „Yet to Come (The Most Beautiful Moment)”.

Urmăriți aici întreaga înregistrare cu BTS vorbind despre preocupările lor ca artiști, dar și ca oameni:




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.