optimize (1)

Producătorii coreeni de supă instant lansează produse surprinzătoare pentru a atrage gurmanzii

Când vine vorba de produse coreene ambalate cum sunt supa cu tăițeii instant, devine aproape imposibil să discutăm despre gustul lor fără  să alăturam cuvântul „picant” – fie că este vorba de supă tăiței înmuiați într-un sos roșu cu gust vită sau din cei care sunt serviți prăjiți cu aromă de pui fierbinte.

Cu toate acestea, în ultimele luni, unii dintre cei mai importanți producători de supă de tăiței instant din Coreea de Sud au decis să își infuzeze produsele cu arome inedite – cum ar fi curry și „doenjang jjigae” sau tocană coreeană de pastă de soia – pentru a satisface piața de nișă a gurmanizilor sau  a tuturor celor dornici să experimenteze diverse arome în legătură cu ceea ce mănăncă. 

Un astfel de “jucător” este producătorul Nongshim, unul dintre cei mai cunoscuți din țară. În octombrie 2021, compania a lansat ediția specială cu tăiței la cup a produsului său semnătură  numit Neoguri, înlocuind baza standard de supă picant cu una cu aromă de curry.

Caguri, o denumirea a produsului ce reprezintă de fapt o alăturare a pronunției coreene pentru „curry” și Neoguri, este inspirat de o rețetă care a fost creată inițial și distribuită în cafenele-internet deschise 24 de ore pe zi în Coreea de Sud.

Photo: Caguri / Nongshim Instagram

La aceste cafenele, unde o varietate de alimente și gustări instant sunt puse la dispoziție pentru a se  comanda chiar de pe ecran, utilizatorii au început să amestece aceste două feluri de mâncare care inițial ai fi zis că nu se potrivesc împreună, pentru a obține ceva diferit în masa lor obișnuită. Felul de mâncare obținut a devenit, în curând, subiect popular de discuție în oraș în rândul jucătorilor, care chiar l-au poreclit drept „o aromă care ajută abilitățile de joc” și, în cele din urmă, a devenit viral pe rețelele de socializare.

În acest context, compania Nongshim a anunțat că peste 2,3 milioane de supă cu  tăiței la cup numiți Caguri au fost vânduți în prima lună de la lansare, un fapt absolut surprinzător pentru ei. Pe baza popularității sale, compania a lansat o versiune ambalată a produsului în luna februarie.

Ottogi este o altă firmă alimentară care nu este străină să adauge arome noi și surprinzătoare produselor  care conțin tăiței.

Pe lângă introducerea emblematicei sale pudre de piper negru la tăițeii cu aromă de supă de oase de vită întrerupte anterior anul trecut, compania a lansat „Lobster Ramyeon”/ Ramyeon cu homar,  în luna martie. Acest produsul cu tăiței vine cu o bază de supă care este asezonată cu fructe de mare, inclusiv homar, calamar, midii și creveți.

Photo: “Ramen cu piper negru si aroma de supa de oase /Black Pepper Powder Ramen”/ KoreaTimes

Între timp, compania Paldo, care a dominat în ultimii 38 de ani piața numită „bibimmyeon” ( produse pe bază de tăiței reci picanți), a dezvăluit două alternative non-picante și savuroase ale celui mai bine vândut  produs numit „Paldo Bibimmyeon” în  luna martie.

Un produs este asezonat cu ulei de perilla, semințe și alge marine recoltate de pe coasta de sud a Coreei, în timp ce altul este acoperit cu ulei de susan, sos de soia fermentat și oțet de mere.

Trebuie amintit faptul că această companie a mai colaborat cu Haechandle, brandul lui CJ CheilJedang care este dedicat condimentelor și pastei alimentare, pentru a lansa tăiței aromați cu tocană de pastă de soia cu aromă de piept de vită. Supa sa, care are la bază pastă de soia, piept de vită și os (de picior) a câștigat în scurt timp un public dedicat, vânzând peste 26.000 de pachete în două săptămâni după lansarea sa în februarie.

Photo: “Soybean Paste Stew with Beef Brisket Ramyeon” – colaborarea dintre Paldo și Haechandle /KoreaTimes

Trebuie să recunosc că supă instant coreeană m-a salvat de foarte multe ori atunci când am vrut să iau o masă rapidă și mă bucură faptul că producătorii sunt dispuși să lanseze noi arome. Voi ați încercat vreuna din cele menționate mai sus?




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.