GD

G-Dragon radiază în noul pictorial Vogue Korea

G-DRAGON a fost și continuă să fie o stea strălucitoare, un simbol în universul modei și nu numai. Descrierea lui necesită deseori superlative și cuvinte intensificatoare, însă niciunul nu este hiperbolic. G-DRAGON nu se lasă descurajat de necunoscut – se scufundă în lucruri noi și se întoarce de fiecare dată cu un alt look și o atitudine unică.

Am avut plăcerea să-l vedem depășind într-un mod frumos granițele genului, raselor și altor categorii asociate cu normele sociale. G-DRAGON de la Big Bang este, de asemenea, artistul solo Jiyong Kwon (numele lui real) și omul din spatele liniei de modă PEACEMINUSONE.

Într-o zi însorită de vară, la o lună după ședința foto a lui G-DRAGON pentru coperta Vogue, ce a avut loc la Paris, artistul a oferit răspunsuri la câteva întrebări foarte interesante, în cadrul unui mini-interviu audio.

Q: Cum este să fii ambasador al brand-ului Chanel și cum ai interpretat inspirația noii colecții pe care ai prezentat-o?

GD: Fidelă temei sportive a stațiunilor de vară, colecția Chanel Cruise 2023 m-a impresionat prin senzația sa de libertate, care a fost executată cu gust. A fost prima dată când am văzut colecția Chanel într-un loc nou. Podiumul în aer liber de pe malul mării și scena au fost uimitoare. Prezentarea a fost organizată nu atât ca un spectacol, ci ca un eveniment care a încurajat o abordare urbană dezinvoltă. A fost ca și cum ai vedea modele uimitoare într-un cadru mai natural, cu tot cu ținute, accesorii și recuzită. Am gândit că totul a fost foarte revigorant și creat cu gust. Vremea din Monaco a oferit o atmosferă deosebită, iar colecția a surprins-o într-un mod foarte subtil.

Q: Unde eşti acum? Ai putea descrie spațiul, ambianța, temperatura? Poate că ai și muzică pe fundal?

GD: Sunt pe canapea acum (râde). Vremea este caldă și plăcut temperată. Ambianța este plăcută, poate pentru că îmi amintesc despre Colecția Chanel și dau un interviu pentru Vogue. Nu am muzică în acest moment. Îmi doresc să mă concentrez pe interviu fără ca muzica să-mi înece vocea, așa că sunt doar eu cu mine.

Q: Ce reprezintă studio-ul pentru tine și cum l-ai descrie?

GD: În ceea ce privește spațiile de locuit, camerele din casă servesc unor scopuri diferite, cum ar fi dormitorul, iar studioul meu este și el un spațiu special. Studioul este sala mea de joacă sau sala de recreere, unde mă pot concentra pe deplin pe ceva, fără constrângeri și nerestricționat, unde îmi pot explora gândurile și sentimentele după pofta inimii. Este un spațiu care mi se potrivește perfect.

Q: Când îmi imaginez studioul unui muzician, văd un spațiu în care ceva complet nou este adus în existență în mod mistic. Haruki Murakami este cunoscut pentru cuvintele: „A fi un romancier este o activitate extrem de individuală și fizică”. Latura fizică a muncii creative nu poate fi trecută cu vederea. Cum reușești să rămâi în formă și sănătos?

GD: Am o rutină zilnică. Am stabilit-o foarte recent (râde). Sănătatea și starea de bine sunt fundamentale pentru orice activitate, așa că am început să fac și mișcare regulat. În rutina mea zilnică, există o oră stabilită pentru a mânca, a ieși la alergat și așa mai departe.

Q: Există vreo muzică nouă care ți se pare interesantă și proaspătă?

GD: Ascult și admir creațiile artiștilor din întreaga lume. Este un mare privilegiu și o plăcere. Apreciez atâtea lucruri pe care le-am întâlnit, așa că nu pot restrânge admirația mea la ceea ce este proaspăt și interesant. Totul este bun, de la noile moduri în care limbajul este folosit până la mem-urile populare din mediul online, găsesc totul fascinant.

Q: Ca artist, interesele tale sunt adesea prezentate publicului. Ce cărți, filme sau lucrări de artă te-au impresionat recent?

GD: Am citit mult în ultima vreme. Și mă uit la cel puțin două filme pe zi. Îmi place să citesc și să găsesc o nouă inspirație. Sincer, sunt la fel de curios în privința propriilor interese ca toți ceilalți (râde). Curiozitatea este o parte importantă a ceea ce sunt, iar lumea e plină de lucruri care trezesc acest sentiment. Și de-a lungul timpului am realizat că sunt din ce în ce mai curios, gândurile mele despre artă devenind mult mai diverse.

Q: Ca individ și ca muzician, care este rațiunea ta de a fi, forța ta motrice?

GD: Aș spune că se schimbă de la o clipă la alta. Dar, ca individ, Jiyong Kwon este condus de vise și valori. Ca artist, G-DRAGON este alimentat de fani. Am ajuns acolo unde sunt prin muzică și voi continua să fac muzică datorită tuturor oamenilor care mi-au răsplătit eforturile cu dragoste. Există standarde stabilite, valori de bază și oameni la care țin profund. Am încercat să onorez aceste lucruri în viața mea de zi cu zi și acest lucru m-a ajutat să fiu mai atent la detalii și să găsesc puterea de a deveni mai bun.

Q: Ai spus că ești la curent cu ceea ce este popular, cu ce le place oamenilor. Ne poți ghida prin procesul tău de gândire?

GD: Sunt muzician pop, așa că trebuie să fiu foarte atent la tendințele pop. Acestea fiind spuse, vreau să clarific că sunt mai puțin preocupat de tendințe decât de ceea ce fac fanii – să port conversații cu ei și să vibrăm împreună. Rămân la curent cu po-ul și trebuie să fiu conștient și educat despre problemele actuale. În acest fel pot rămâne motivat și pot absorbi influențele. Sunt cu adevărat curios de ce se întâmplă aici și acum. Cred că am o capacitate profund înrădăcinată de a citi tendințele și vibrațiile.

Q: PEACEMINUSONE și colaborările cu branduri de modă par să fie o mare parte din ceea ce ești. Pare că îți place să faci față provocărilor legate de lucrurile pe care le prețuiești și să împărtășești aceste activități cu ceilalți.

GD: Dacă am mai lucrat împreună, sunt șanse să ne intersectăm din nou. Prefer asta, dar și pentru că oamenii cu care lucrez sunt minunați. Sunt oameni pe care îi iubesc foarte mult și suntem colegi în acest domeniu. Încrederea este cel mai important lucru când oamenii sunt împreună. Este vorba despre a face munca, de a depune efort, de a ne asuma responsabilitatea, de a ne sprijini unul pe celălalt și de a răspândi dragostea. Este mai mult decât muncă, pentru că împărtășim ceva în inimile noastre ce ne conectează și ne face să ne prețuim unii pe alții. Sper să rămână așa și sper că acest lucru îi va face pe mai mulți oameni buni să vrea să lucreze cu mine (râde).

Q: Cu ceva timp în urmă, ai descris florile ca fiind atât frumoase, cât și dureroase. Acum patru ani, Big Bang a lansat single-ul „Flower Road”, iar anul acesta, grupul ne-a oferit single-ul „Spring Summer Fall Winter”. Florile sunt o temă recurentă în versuri, precum și în arta albumului, evocând tot felul de emoții. Cu ce aspecte ale florilor te identifici și ce te atrage la ele?

GD: Aprecierea mea pentru flori rămâne neschimbată. Găsesc florile atât frumoase, cât și sfâșietoare. O floare poate transmite diferite emoții. Uneori, sentimentele mele sunt proiectate pe o floare. Mi-au plăcut florile în tinerețe. Uneori m-au inspirat; uneori m-au linistit. Când privesc florile se stârnesc o mulțime de gânduri diferite și, uneori, mă ajută să-mi golesc mintea și să ating o stare frumoasă de zen. Fie că mă concentrez sau mă relaxez, florile par să aibă întotdeauna genul potrivit de căldură și parfum.

Q: Care este valoarea ta de bază în acest moment?

GD: Ceea ce consider de bază acum nu atenuează valorile pe care le aveam în trecut. Creez noi valori din ceea ce am acum. Nu vreau să le disting. Am petrecut mai mult timp recent gândindu-mă la valorile care sunt îmbrățișate cu o inocență de durată. Există și acele valori pe care le stabilești de-a lungul vieții, acelea pe care nu le-ai schimba cu nimic. Fiecare dintre ele este la fel de importantă.

Sursa foto: Vogue Korea




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.