optimize (1)

Platforme coreene webtoon au fost lansate în Franța

Furnizorii coreeni de servicii de webtoon online și-au lansat operațiunile europene în Franța ca un punct de testare pentru a viza în acest fel piața europeană de conținut, au arătat datele prezentate recent.

Mai cu seamă, Naver Webtoon, o platformă online pentru benzi desenate digitale condusă de principalul operator de portal din Coreea numit Naver, a anunțat în martie planurile de a-și înființa unitatea europeană, Webtoon EU, în Franța în prima jumătate a anului.

Compania a început să furnizeze serviciile sale în limba franceză în 2019, precum și o opțiunea pentru limba spaniolă în același an. A mai dorit să facă un pas și a hotărât să intre în Germania în 2022.

De asemenea, Kakao Entertainment, o parte subsidiară a gigantului coreean de internet și divertisment Kakao, a intrat pe piața franceză a benzilor desenate web prin Kakao Piccoma, serviciul său de abonament webtoon din Japonia. A înființat unitatea europeană Piccoma Europe în Franța în septembrie anul trecut și a început oficial să furnizeze serviciul în luna martie a acestui an.

NHN’s Pocket Comics shows a screen capture for its French service. Screen captured from Pocket Comics

Trebuie amintit și faptul că cei de la NHN, o companie coreeană de dezvoltare de jocuri online și divertisment, și-a lansat serviciul de desene animate online în limba engleză, Pocket Comics, în Franța în luna ianuarie.

Specialiștii din această industrie au spus că editorii coreeni de webtoon au ales Franța, deoarece țara servește drept punct de sprijin pentru companiile globale care încearcă să intre pe piața europeană de conținut digital datorită cererii în creștere rapidă care s-a observat acolo.

Mai mult, pentru a susține aceste lansări trebuie amintit faptul că este mai ușor pentru companiile coreene să își înceapă serviciul european într-o țară ca Franța, deoarece este cunoscut faptul că francezii au un mare interes pentru cultura coreeană, de foarte mulți ani, cum ar fi muzica K-pop și serialele TV.

„Francezii sunt dispuși să cumpere albume, cărți și DVD-uri care le plac cu adevărat”, a spus un oficial de la NHN într-un comunicat Yonhap. „Dacă le plac webtoon-urile, nu ezită să plătească.”




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.