img6761_4526l

Institutul King Sejong va adăuga anul acesta 23 de filiale în 19 țări

Institutul King Sejong, care oferă cursuri de cultură și limbă coreeană în întreaga lume, va deschide anul acesta încă 23 de filiale în 19 țări.

Ministerul Culturii, Sportului și Turismului și Fundația Institutului King Sejong au anunțat pe 16 iunie lista cu locațiile celor 23 de filiale.

Instituția care era prezentă în anul 2007 cu 13 filiale în trei țări, a evoluat și va avea un total de 244 de locații în 84 de țări.

Șapte țări vor avea primele filiale: Bangladesh, Arabia Saudită și Kuweit în Asia; Africa de Sud și Tunisia în Africa; și Luxemburg și Finlanda în Europa. Extinderea rețelei globale a institutului reflectă boom-ul internațional din Hallyu și creșterea comerțului cu Coreea.

Institutul King Sejong din București

Locuitorii Bangladesh-ului au o cerere mare de locuri de muncă în Coreea, aproximativ 2.000 dintre ei mergând să lucreze acolo în fiecare an. Popularitatea ridicată a valului Hallyu în Orientul Mijlociu a făcut ca Arabia Saudită și Kuweit să manifeste un interes activ pentru deschiderea de sucursale.

Indonezia va primi trei filiale, având în vedere interesul pentru Hallyu de acolo și creșterea constantă a cererii de locuri de muncă și studii în Coreea, iar Vietnamul va primi încă două. O altă sucursală va fi deschisă și în Mexic, care marchează în acest an cea de-a 60-a aniversare a legăturilor bilaterale cu Coreea.

Prima filială a institutului din Coreea va fi deschisă și la Seul. Acest centru va oferi sprijin coreenilor care au fost adoptați de familiile din străinătate pentru a învăța în mod sistematic limba și cultura patriei lor.

Un total de 82 de organizații din 39 de țări au solicitat sucursale. Comitetul de evaluare a desemnării institutului, prin procesul său de screening, a făcut selecțiile în funcție de cererea din fiecare zonă pentru limba coreeană și de capacitățile și condițiile de personal ale instituțiilor de operare.

Lee Jin-sik, directorul general al Ministerului pentru politica culturală, a declarat: „Vom face tot ce ne stă în putință pentru a oferi sprijin politic, a spori statutul Coreei și a face oamenii din întreaga lume să simtă farmecul limbii și culturii coreene prin intermediul Institutului King Sejong”.

Sursa foto: Institutul King Sejong din București




There is 1 comment

Add yours
  1. Ada i1liescu

    Am avut Studebti Coreeni la Grupa mea! Doamne, cata diferenta de altii! Doamne, cata ordine si disciplina, in Viata lor! Doamne, cum aveau grija de mine sa fie Catedra curata, Scaunul, sa nu cumva sa sterg eu Tabla s.a.m.d! Ce sa spun cum erau de supetmotivati si silitori, implicati, interesati, respectuosi, cu mult bun-simt!!! O sa spuneti ca exagerez, dar IISUS ma aude! N-au vociferat cand am pretins 4 ” Caiete de TEME”, ca sa le pot lua,zilnic, pe rand, sa le corectez ca lumea, ACASA, nu ” diagonal” in Clasa! Stiu cat au fost de impresionati ca “Verbele” au o asa paradigma, cu atatea ” sufixe” si “desinente” diferite, la persoane! Doamne, ce Amintiri superbe am cu Ei!🙏Dumnezeul lor sa-i ocroteasca, oriunde s-ar afla! AMIN!🙏 Cu profunda nostalgie, prof.univ.dr. Ada Iliescu


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.