Korean-Film-Broker-Cover

Filmul coreean „Broker” a câștigat premiul cel mare la Festivalul Internațional de Film de la Munchen

Filmul coreean „Broker” a câștigat premiul principal la cea de-a 39-a ediție anuală a Festivalului Internațional de Film de la München.

Pe 2 iulie, pe site-ul web al evenimentului a apărut anunțul că acest film a câștigat premiul ARRI, care este acordat unuia dintre cei 10 finaliști ai Competiției CineMasters.

Juriul festivalului a declarat următoarele: „Acest film este o călătorie. Una plină de dorințe, de decizii, de ocoliri. Uneori tocmai aceste ocoliri trebuie să le luăm în viață pentru a ne regăsi pe noi înșine și unii pe alții. Și ne-am găsit un pic din noi înșine prin intermediul acestui film.”

„‘Îți mulțumesc că te-ai născut’. — O singură propoziție care atinge publicul în așa fel încât filme întregi rareori o pot face”, a adăugat acesta. „Când fiecare personaj, oricât de mic sau mare, este stratificat complex, simultan fracturat și, în cele din urmă, dezvoltat atât de draguț, aceasta este ceea ce înseamnă de fapt cinematografia. Un film grozav.”

Regizat de Hirokazu Kore-eda, „Broker”, descrie călătoria neașteptată și specială a personajelor în timp ce formează o relație după ce au găsit un copil abandonat într-o cutie pentru copii. Song Kang-ho a devenit, în mai, primul actor coreean care a câștigat premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Cannes pentru rolul său din acest film. În distribuție se mai regăsesc și alți actori coreeni consacrați precum Gang Dong-won, Bae Doona și IU.

Înființat în 1983, Festivalul Internațional de Film de la München este cel mai mare festival de film de vară din Germania și al doilea ca mărime de acest gen, care proiectează aproximativ 200 de filme anual. În acest an a fost organizat între 23 iunie și 2 iulie.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.