GS-Caltex-Drones

Magazinele coreene testează modalitatea livrării produselor cu drone

Coreenii clar nu încetează să ne surprindă, mai cu seamă că am aflat că magazinele coreene universale deja au început să concureze acum pentru livrarea cu drone a produselor pentru consumatori.

În aceste zile, magazinele de proximitate sud-coreene își testează accesibilitatea serviciilor în zone îndepărtate cu ajutorul dronelor folosite pentru livrare pentru a îmbunătăți experiența clienților.

Mai exact, un reprezentant al lanțului local de magazine CU a declarat, miercuri, că a lansat un serviciu de livrare cu drone pentru prima dată la filiala CU Yeongwol Gongju din provincia Gangwon. Drona care va realiza livrarea cântărește 17 kilograme și măsoară 70 de centimetri în înălțime, va transporta produse din filiala CU până la Oasis Glamping, un loc de camping situat la aproximativ 3,6 kilometri de magazin, potrivit unui comunicat preluat de Koreaherald.

Reprezentanții magazinului au mai spus că livrarea durează aproximativ 10 minute, scoțând în evideță că drona este de două ori mai rapidă decât viteza maximă a bicicletelor electrice.

„Spre deosebire de livrarea la sol, care este afectată de intervalele de livrare ale curierilor și de situațiile prezente în trafic, putem oferi clienților servicii mai rapide și mai sigure”, a declarat un oficial CU.

Clienții pot plasa o comandă folosind aplicația Yeongwol Dro, dezvoltată de Bohemianos, o platformă locală de livrare cu drone. După ce filiala CU Yeongwol Gongju încarcă drona cu articole sau produse de camping, cum ar fi sticle de apă, chipsuri, tăiței cup, orez gata preparat și găluște, le transportă direct la locul de camping pe baza sistemului de informații geografice.

Foto: Drona folosită de cei de la CU/ KoreaHerald.com

Trebuie specificat faptul că serviciul de livrare cu drone este disponibil în fiecare vineri și sâmbătă de la ora 15.00. până la 20:00, în mod gratuit.

Oficialul a spus că CU intenționează să extindă serviciul de livrare cu ajutorul dronelor în alte regiuni, ca urmare a reglementărilor relaxate ale Ministerului Terenului, Infrastructurii și Transporturilor.

În parteneriat cu Narma, o companie spin-off a Institutului de Cercetare Aerospațială din Coreea, administrată de stat, CU intenționează să livreze provizii și produse de ajutor în zonele îndepărtate folosind drone.

Apoi, un alt concurent pe piața livrărilor cu drone este 7-Eleven. Mai exact acesta este un lanț de magazine de proximitate sub gigantul retail Lotte Group. Reprezentanții companiei au anunțat că se pregătesc să deschidă săptămâna viitoare un serviciu de livrare prin aer (sky) în Gapyeong, provincia Gyeonggi. Compania a spus că va oferi servicii de transport sau livrare cu drone pentru cei care stau la căsuțele de vacanță de acolo.

Astfel, clienții/ cetățenii vor putea comanda articole pentru camping și alte produse printr-o aplicație de livrare deservită de Pablo Air, o companie națională care oferă transport cu drone, care a încheiat un parteneriat cu 7-Eleven anul trecut. În completarea acestei vești, compania a specificat că timpul de livrare va fi de aproximativ trei minute și serviciul va fi disponibil de la ora 10 a.m. la 19:00 p.m. în cursul întregii săptămâni.

„Afacerea aceasta care oferă servicii de livrare a magazinelor de proximitate este unul dintre principalii factori de creștere ai economiei. Intenționăm să construim un sistem de livrare de ultimă generație folosind drone și roboți autonomi, precum și să extindem parteneriatele cu alte platforme de soluții logistice”, a spus un reprezentant al 7-Eleven.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.