201667546_1280

Cheong Wa Dae va fi transformat într-un complex cultural public

Cheong Wa Dae, care este acum deschis publicului, va fi transformat într-un reper public al culturii și artei. La finalul articolului puteți face un tur virtual al complexului, prin intermediul clipului video, pentru a vă face o idee despre ce reprezintă.

Ministrul Culturii, Sportului și Turismului, dl. Park Bo Gyoon, a raportat acest lucru președintelui Yoon Suk Yeol în 21 iulie, ca parte a noului plan de afaceri al administrației, intitulat „Cheong Wa Dae respiră și trăiește”.

Cele cinci agende principale ale planului urmăresc să construiască „o națiune de cultură și farmec de clasă mondială împreună cu oamenii”.

„Cheong Wa Dae respiră și trăiește”, una dintre cele cinci agende, urmărește dezvoltarea Cheong Wa Dae într-un simbol național de frunte, combinându-l cu cultura, arta, natura și istoria sub principiul păstrării formei sale originale.

Clădirea principală de birouri va fi folosită pentru expoziții, iar grădina mare pentru arte, cum ar fi gugak (muzică tradițională) și muzică clasică și pop cu ocazii majore, cum ar fi aniversarea deschiderii Cheong Wa Dae pentru public.

Fosta pensiune de stat Yeongbingwan va găzdui expoziții de artă modernă și contemporană. Pe lângă o expoziție de articole de la Cheong Wa Dae, locația va prezenta lucrări de top atât din țară, cât și din străinătate, cum ar fi colecții de lucrări deținute de regretatul președinte al grupului Samsung, Lee Kun-hee (1942-2020).

Grădinile în aer liber, cum ar fi Nokjiwon, vor fi folosite pentru expunerea sculpturilor. Sala de informare de la etajul doi al Chunchugwan, fostul centru media, va fi închiriată sectorului privat și va găzdui expoziții speciale. Primul eveniment de acolo programat pentru luna viitoare și septembrie are ca temă artele culturale pentru persoanele cu dizabilități, numit „Festivalul A+”.

Ministrul Park a raportat, de asemenea, planuri de a dezvolta 10.000 de oameni cu talente promițătoare pe parcursul a trei ani pentru viitorul conținutului coreean și de a face din filmul coreean o axă a creșterii economice. El a anunțat, de asemenea, politici care să garanteze oportunități echitabile de acces la cultură și planuri de dezvoltare a orașelor regionale ca centre de cultură, turism și sport care se potrivesc cu caracteristicile lor individuale.

După ce a primit dimineața rapoarte despre lucrările ministerului la biroul prezidențial din districtul Yongsan-gu din Seul, președintele Yoon i-a cerut ministrului Park să planifice astfel încât complexul Cheong Wa Dae, inclusiv clădirea principală de birouri și Yeongbingwan, să devină un complex cultural public.

Purtătorul de cuvânt adjunct al președintelui Lee Jae-myoung a declarat într-o ședință de informare: „Președintele Yoon i-a subliniat ministrului Park că rolul cel mai important al Ministerului Culturii este de a garanta accesul echitabil la stilurile de viață culturale”, adăugând: „(Președintele Yoon) a cerut nu numai o expoziție de artă existentă, dar și multe lucrări remarcabile atât din țară, cât și din străinătate, pentru a permite aprecierea publică facilă a acestora.”

Președintele a cerut, de asemenea, ministerului și afiliaților săi să acorde prioritate lucrărilor artiștilor noi și celor cu dizabilități atunci când cumpără artă și să asigure locuri pentru expoziții și spectacole ale acestor artiști.

Ministrul Park a răspuns spunând: „Vom reconstrui în mod elaborat Cheong Wa Dae, care a fost returnat oamenilor sub decizia președintelui Yoon Suk Yeol, ca un brand de frunte al țării noastre”, adăugând: „Vom face tot posibilul să îl transformăm în un reper cultural și artistic de înaltă calitate pe care oamenii nu numai din țara noastră, ci și din întreaga lume doresc să-l viziteze.”




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.