image-5

Două preparate coreene pe lista celor mai bune 50 de preparate stradale din Asia

Două preparate populare din Coreea de Sud, Kimbap și Tteokbokki, care se pot servi rapid, pe stradă, au fost incluse pe lista celor de CNN cu “Cele mai bune 50 de mâncăruri stradale din Asia”.

Mai exact, este vorba despre Kimbap, acel rulou de orez înfășurat în alge marine, umplut cu legume, ouă și diverse felii de carne, tăiate în discuri de mărimea unei mușcături, care a fost multă vreme mâncarea de suflet a coreenilor, împreună cu Tteokbokki, un fel de mâncare făcut din prăjituri de orez alb într-o formă groasă dreptughiulară servite în sos roșu aprins (picant sau mai puțin).

Scoțând în evidență aspectul portabil/adaptabil al Kimbap-ului, publicația din SUA a spus că „spre deosebire de makisushi (sushi rulat) din Japonia, aceste rulouri de orez învelite în foi de alge marine sunt tăiate în felii ușor de mâncat pe care vânzătorii le umplu cu o gamă largă de ingrediente”, în raportul său, pe 24 august.

Foto: CNN
Foto :korea.postsen.com

CNN a descris Tteokbokki drept „o mâncare care aduce cumva confort, foarte iubită în Coreea de Sud”, adăugând că gustarea populară este incredibil de versatilă.

Foto: CNN

„Cea mai faimoasă variantă de Tteokbokki este pregătită și servită cu o pastă de chili roșu picant și prăjituri de pește, dar prăjiturile de orez pot fi preparate și cu un sos mai blând pe bază de sos de soia, cu brânză sau în diverse supe și oale fierbinți”, se spune în raport.

Foto:brightinternships.com

Printre alte tipuri de preparate stradale de pe lista cu cele 50 de mâncăruri/preparate asiatice cele mai bune, se numără: supele Pho din Vietnam și sandvișul Banh mi, pâinea prăjită cu crab chili și kaya din Singapore, vafele cu ou și bile de pește cu curry din Hong Kong, bubble tea și tofu puturos din Taiwan, găluștele Xiao Long Bao din China, Takoyaki din Japonia, sau bile de caracatiță, desertul cu gheață halo-halo din Filipine, omleta cu crab din Thailanda și Asam laksa din Malaezia,ce este de fapt o supă cu tăiței de orez pe bază de pește, potrivit Koreaherald.

Trebuie să recunosc că mă așteptam ca aceste feluri coreene să fie recunoscute de cât mai multe persoane ca fiind foarte bune, trebuie să spun că nu am întâlnit oameni care să zică ceva de rău de Kimbap de exemplu. Cât despre Tteokbokki, aici poate mai sunt anumite păreri împărțite, dar eu zic că trebuie încercate, în caz că atâtea seriale coreene nu v-au făcut deja poftă de aceste mâncăruri.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.