305306374_1132659194125794_7236483788234207763_n

Bilanțul taifunului Hinnamnor în Coreea de Sud: cel puțin 4 morți și peste 8 oameni dați dispăruți

Cel puțin patru oameni au fost găsiți morți și alți opt au fost dați dispăruți în Coreea de Sud, după ce taifunul Hinnamnor a trecut prin partea de sud țării, scrie Yonhap.

Oficialii orașului Pohang au spus că au pierdut contactul cu șapte persoane aflate într-o parcare subterană inundată a unui bloc din oraș, în jurul dimineții. Acestea încercau să își scoată mașinile din parcarea inundată. Salvatorii au declanșat o operațiune de golire a parcării în speranța că ăi vor găsi pe cei dipsăruți.

O femeie în vârstă de 66 de ani, care nu a fost găsită după ce a intrat dimineața în parcarea subterană a unui alt bloc de apartamente din Pohang, a fost găsită moartă șase ore mai târziu, au spus oficialii.

Alte două femei au fost găsite moarte în urma taifunului Hinnamnor.

O femeie de 75 de ani a fost pur și simplu măturată de apele torențiale pe un drum din orașul Pohang, în timp ce se evacua din casă împreună cu soțul și fiica sa. Ea a fost găsită moartă, o oră mai târziu.

O altă femeie în vârstă de 80 de ani a fost găsită îngropată în noroi într-o casă prăbușită din Gyeongju.

Sursa foto: SEOUL & MORE via Facebook
Sursa foto: SEOUL & MORE via Facebook
Sursa foto: SEOUL & MORE via Facebook
Sursa foto: SEOUL & MORE via Facebook
Sursa foto: SEOUL & MORE via Facebook
Sursa foto: SEOUL & MORE via Facebook

În Ulsan, un tânăr de 25 de ani a dispărut după ce a căzut într-un pârâu în jurul orei 1 dimineața sub influența alcoolului, în timp ce o altă persoană este de negăsit după ce a fost luată de apele torenţiale din Pohang.

Un alt localnic ar fi fost lovit de un panou care a căzut în Siheung, la aproximativ 26 de kilometri sud-vest de Seul.

Supertaifunul Hinnamnor s-a mutat din Coreea de Sud marți dimineața la aproximativ 2 ore și jumătate după ce a ajuns pe coasta de sud, a declarat Administrația Meteorologică din Coreea (KMA).

Cu o viteză maximă a vântului de 40 de kilometri pe secundă, intensitatea taifunului Hinnamnor a fost similară cu cea a lui Maemi în 2003, unul dintre cele mai devastatoare taifunuri care au lovit Coreea de Sud.  

Se așteaptă ca taifunul să slăbească din intensitate în momentul în care va ajunge în apropiere de Sapporo, în Japonia.

2.909 de persoane din 2.143 de gospodării din zone predispuse la alunecări de teren și la inundații la nivel național au fost evacuate din motive de siguranță, în timp ce 66.341 de locuințe au suferit întreruperi de curent, pentru care sunt în desfășurare lucrări de restaurare.

Opt case și clădiri din Jeju și din alte părți au fost inundate, patru bărci de pescuit fiind raportate că s-au răsturnat în urma taifunului.

De asemenea, Hinnamnor a lăsat la sol 183 de nave pe 122 de rute maritime interne și internaționale și 251 de zboruri pe 12 aeroporturi din întreaga țară au fost anulate, în timp ce 354 de programe de tren au fost suspendate sau ajustate.

Taifunul a lăsat, de asemenea, închise multe autostrăzi și drumuri din toată țara, inclusiv mai multe tronsoane ale autostrăzii Olimpice care traversează Seul.

Agenția meteorologică a recomandat prudență continuă, deoarece în zonele de coastă sunt așteptate furtuni și valuri mari.

Președintele Yoon Suk-yeol a făcut apel națiunii să „rămână vigilentă până când taifunul trece complet”, potrivit unuia dintre purtătorii de cuvânt.

Hinnamnor a fost al 11-lea ciclon din acest an.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.