PYH2022092909990001300_P4

Președintele coreean Yoon Suk-yeol și vicepreședintele SUA Kamala Harris s-au întâlnit pentru a discuta mai multe aspecte

Președintele Rapublicii Coreea, Yoon Suk-yeol și vicepreședintele SUA Kamala Harris și-au împărtășit îngrijorarea cu privire la programele nucleare și exercițiile cu rachete ale Coreei de Nord și au discutat modalități de a aborda preocupările Seulului cu privire la Legea SUA pentru Reducerea Inflației (IRA), se prezintă într-un comunicat al biroului prezidențial, preluat de Yonhap.

Yoon și Harris s-au întâlnit timp de 85 de minute la biroul prezidențial din SUA și au discutat o gamă largă de probleme, inclusiv modalități de consolidare a relației bilaterale și chestiuni regionale și internaționale cheie, potrivit purtătorului de cuvânt adjunct al președintelui, Lee Jae-myoung.

Foto: Yoon Suk-yeol / Opendemocracy

„Președintele Yoon și vicepreședintele Harris și-au exprimat îngrijorarea serioasă cu privire la recentele lansări de rachete balistice ale Coreei de Nord și la legalizarea politicii sale privind forțele nucleare”, a spus el la o conferință de presă, scoțând în evidență faptul că Harris a reafirmat angajamentul ferm al SUA pentru apărarea Coreei de Sud.

„Vicepreședintele Harris a spus că nu numai ea, ci și președintele Biden sunt foarte conștienți de preocupările Coreei de Sud (despre IRA) și că le vor analiza cu atenție pentru a găsi modalități de a le rezolva în procesul de implementare a legii”, a mai adăugat el.

Cele două părți au convenit, de asemenea, să planifice o vizită a președintelui Yoon Suk-yeol în SUA anul viitor pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a alianței dintre cele două țări.

Cu privire la controversa din jurul întâlnirilor lui Yoon și Biden de la New York de săptămâna trecută, Harris a spus că SUA nu este deloc deranjată de aceasta, potrivit Lee.

Purtătorul de cuvânt nu a explicat la ce controversă s-a referit Harris, dar se pare că a inclus tumultul din Coreea de Sud cu privire la remarcile lui Yoon surprinse de microfonul roșu, care au fost raportate inițial ca incluzând limbaj vulgar cu referire la Congresul SUA și Biden.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.