00

Vizita oficială a premierului Nicolae Ciucă în Coreea de Sud. Cine face parte din delegația oficială a șefului Guvernului de la București

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă efectuează în această săptămână o vizită oficială în Republica Coreea, însoțit de vicepremierul și ministru al transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul educației, Ligia Deca, ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Sebastian Burduja, ministrul economiei, Florin Spătaru, ministrul energiei, Virgil Popescu, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și directorul general al S.N Nuclearelectrica S.A., Cosmin Ghiță, împreună cu o delegație parlamentară condusă de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, informează Guvernul României, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, pe agenda întrevederilor pe care prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă și ceilalți membri ai delegației le vor avea în Republica Coreea figurează teme de interes în domeniul cooperării economice, cu accent pe zona de energie, investiții, educație și industria de apărare.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă va avea o întrevedere cu omologul său sud-coreean, Han Duck-soo, împreună cu ceilalți membri ai celor două delegații, cu președintele Adunării Naționale a Republicii Coreea, Kim Jin-pyo, va participa la o Masă rotundă de afaceri România-Republica Coreea, unde va susține o alocuțiune. De asemenea, agenda include o vizită în portul Busan, unde delegația română va avea o întrevedere cu Kang Joon-suk, președintele Autorității Portului Busan, o întâlnire cu reprezentanții comunității românești din Republica Coreea. În cadrul deplasării în Republica Coreea, prim-ministrul României va vizita compania Hanwha Aerospace, producător de soluții de apărare,  compania Hyundai Rotem, specializată în producția de material rulant, echipamente militare și inginerie de instalații, și va merge în zona demilitarizată Paju, de la granița cu Republica Populară Democrată Coreeană.

”Sunt optimist că întrevederile pe care le vom avea cu partenerii noștri sud-coreeni vor contribui la dezvoltarea cooperării bilaterale și la evidențierea unor oportunități noi, având în vedere caracterul special al relației cu Republica Coreea, a zecea economie a lumii și singura țară asiatică cu care România colaborează în cadrul unui Parteneriat Strategic. Este ceea ce am discutat în luna septembrie cu omologul sud-coreean, Han Duck-soo. Mă bucur că avem ocazia acum să susținem cele discutate atunci cu idei concrete de impulsionare a cooperării bilaterale, în măsură să consolideze încrederea în economia României pe care au manifestat-o până acum partenerii noștri sud-coreeni și care sperăm să se reflecte și la nivelul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, din care fac parte”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.