321116176_883753782752089_195643422893036324_n

Sărbătoare la Ambasada României din Coreea de Sud, în prezența membrilor comunității de români și a unei delegații de la București. Vizită-surpriză

România și Coreea de Sud sunt două țări prietene. O dovedesc din plin relațiile bilaterale strânse dintre statul român și Țara Dimineților Liniștite, așa cum mai este cunoscută Coreea de Sud.

Chiar zilele acestea, o delegație a României condusă de premierul Nicolae Ciucă (PNL) și președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu (PSD) se află în vizită în Coreea de Sud, agenda fiind una extrem de încărcată și reprezentând, practic, un preambul al evenimentelor care urmează să se desfășoare anul viitor, când vom sărbători aniversarea a 15 ani de Parteneriat Strategic dintre România și Coreea.

În acest context, nu trebuie trecută cu vederea întrevederea care a avut loc, pe 21 decembrie, între o parte dintre membrii delegației României aflați la Seul și cei ai comunității de români care se află în capitala statului coreean.

Fie că se află acolo la studii, fie că au un job și își construiesc treptat o viață în țara asiatică la care mulți dintre noi visează, aceștia au primit cu entuziasm delegația română, s-au bucurat să poată vorbi în limba maternă și să ciocnească un pahar cu vin în prejma Sărbătorilor de iarnă care bat la ușă. Printre acești români curajoși și extrem de determinați se află și colega noastră, Flavia, care a împărtășit cu noi câteva dintre fotografiile făcute cu prilejul acestui eveniment ce a avut loc la Ambasada României din Seul.

Ambasada României la Seul/ Foto: Flavia Stoica

La eveniment a fost prezent și Jong Soo Jung, un coreean extrem de talentat care cântă la nai, discipol al maestrului Gheorghe Zamfir. Cunoscut la noi în țară drept Ioan, acest tânăr i-a încântat cu talentul său pe iubitorii culturii asiatice din România cu prilejul edițiilor din 2021 (toamna) și 2022 (vară) a Asia Fest și Asian Food Fest din București, fiind un invitat special în cadrul programului artistic la scenă al Asociației Culturale Sarang Hanguk.

În plus, Jong Soo Jung a avut o participare specială în cadrul evenimentului ACSH intitulat “Ziua Femeii în stil corean – eveniment de K-beauty”, organizat pe 8 martie 2020, la hotelul Phoenicia Confort.

Cu acel prilej, acesta a susținut un recital deosebit dedicat doamnelor și domnișoarelor, în prezența partenerilor Sarang Hanguk de la Love Your Skin K-beauty Wonders, companie românească ce se ocupă cu importul și distribuția unor branduri de top coreene dedicate îngrijirii pielii.

“Ceva mai devreme, ne-am întâlnit la ambasada noastră din #Seul cu o parte a comunității românești din Coreea de Sud: mică, dar inimoasă și plină de povești frumoase

Cum este povestea tinerei românce care, de una singură, a convins gigantul Samsung C&T să se implice într-un proiect ambițios în IT. Sau a doamnei profesoare care, după 10 ani de predat la universitate în Coreea, când se pregătea să abandoneze munca, l-a cunoscut aici pe cel care i-a devenit soț… Și multe altele!

O comunitate energică și ambițioasă care reușește să atragă alături chiar studenți sud-coreeni care se simt pe jumătate români!

Ambasadorul Cezar Manole Armeanu ni l-a prezentat drept “Ioan” pe tânărul care ne-a cântat la nai câteva acorduri de suflet din Gheorghe Zamfir…

Le-am ascultat cu drag poveștile, am râs și am fost emoționat, apoi am degustat sarmale și cozonac, atât de gustoase încât am îmbrățișat-o pe doamna Daniela, cea care ne-a făcut surpriza de a ne simți ca acasă, înainte de sărbători!😊

Am realizat din nou ce forță uriasă stă în #românii noștri care trăiesc pretutindeni prin lume. Le mulțumesc românilor din Coreea de Sud pentru sinceritatea și energia pozitivă cu care ne-au primit!

De așa ceva are nevoie, zi de zi, #România!”, a scris Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.