Untitled

Incendiu devastator într-un cartier sărac din Seul! 500 de persoane, evacuate şi 60 de locuinţe distruse

Circa 500 de persoane au fost evacuate, vineri, după izbucnirea unui incendiu într-un cartier sărac din capitala Seul, care a distrus aproximativ 60 de locuinţe, au anunţat autorităţile sud-coreene, potrivit Reuters preluat de Agerpres.

Din informațiile existente, incendiul a izbucnit la ora 06:27 (09:27 GMT) în Guryong Village, aflat în sudul capitalei sud-coreene, unde se află peste 660 de locuinţe, şi a fost stins cinci ore mai târziu.

Circa 60 de locuinţe care se întindeau pe o suprafaţă de 2.700 de metri pătraţi au fost distruse, a anunţat departamentul de pompieri.

Aproximativ 600 de pompieri, ofiţeri de poliţie şi soldaţi, asistaţi de 10 elicoptere, au fost desfăşuraţi pentru a stinge incendiul.

Din fericire, până în prezent nu au fost raportate victime.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol, care se află în Elveţia pentru a participa la Forumul Economic Mondial de la Davos, a cerut eforturi depline pentru minimizarea distrugerilor, precum şi mobilizarea tuturor pompierilor şi a echipamentelor disponibile, a declarat purtătorul său de cuvânt, Kim Eun-hye.

Ministrul de interne, Lee Sang-min, le-a cerut oficialilor oraşului să prevină daunele secundare şi să protejeze rezidenţii din zonele situate în apropiere, a anunţat ministerul său.

Una dintre ultimele mahalale rămase în capitala Seul, Guryong Village este un simbol al inegalităţii în cea de-a patra cea mai mare economie a Asiei, fiind situat chiar lângă cartierul bogat Gangnam

Zona este predispusă la incendii, inundaţii şi alte dezastre, numeroase case fiind construite din lemn şi carton, iar locuitorii se confruntă cu probleme legate de siguranţă şi sănătate.

Guvernul sud-coreean a prezentat planuri de reamenajare a zonei şi de relocare a locuitorilor după un incendiu masiv izbucnit la sfârşitul anului 2014, însă eforturile au înregistrat puţine progrese pe fondul conflictelor vechi de zeci de ani între proprietarii de terenuri, locuitori şi autorităţi.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.