Captură de ecran 2023-02-13 134008

Coreea lansează o platformă metaverse pentru studiul limbii coreene

Ministerul Culturii din Coreea a anunțat săptămâna trecută lansarea versiunii metaverse a Institutului King Sejong, brand de studiu al limbii coreene finanțat de guvern, pentru a ajuta străinii să învețe limba oricând și oriunde.

Ministerul Culturii, Sportului și Turismului a declarat că va opera serviciul împreună cu Fundația Institutului King Sejong, o agenție subsidiară care gestionează centrele lingvistice ale mărcii la nivel mondial, pe fondul creșterii popularității globale a muzicii, serialelor și filmelor coreene ce a determinat cererea de studiu al limbii coreene.

Institutul King Sejong Metaverse (http://ksif.zep.site) le permite utilizatorilor să urmeze de la distanță cursurile, având posiblitatea de a practica limba coreeană în timp ce experimentează virtual viața de zi cu zi a coreenilor și cultura lor, potrivit ministerului.

Institutul King Sejong, care a început în 2007 cu doar 13 centre de limbi străine în trei țări, s-a dezvoltat treptat și a ajuns să deschidă nu mai puțin de 244 de centre în 84 de țări la sfârșitul anului 2022. Conform informațiilor provenite de la minister, în luna septembrie aproximativ 10.000 de oameni din întreaga lume așteptau să se înscrie la cursurile oferite de institut. Oficialii ministerului se așteaptă ca platforma să ajute la reducerea barierelor de intrare pentru cei care doresc să învețe limba.

Platforma include secțiunile „campus” și „sat”, unde utilizatorii pot studia și experimenta viața din Coreea. Locuri faimoase din Seul, precum Dongdaemun Design Plaza (DDP), Gara Seul, Parcul Râului Han și Piața Gwangjang, pot fi găsite în spațiul „sat”.

Cele două organizații au lansat inițial o perioadă de testare a platformei în perioada noiembrie – decembrie, timp în care o medie zilnică de 480 de persoane din 123 de țări s-au conectat la serviciu pentru a comunica în coreeană.

„Serviciul metaverse care folosește cea mai recentă tehnologie a extins oportunitățile pentru oamenii din întreaga lume, în sensul în care vor învăța limba coreeană mai ușor”, a declarat Yoon Sung-cheon, oficialul șef responsabil de politicile ministerului în materie de cultură-arte.

Este de așteptat ca noul serviciu să contribuie la creșterea numărului de studenți care frecventează centrele de limbi străine ale Institutului King Sejong, de la aproximativ 150.000 anul trecut la 500.000 până în 2027.

Sursa: The Korea Times




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.