330147171_952647689057197_3065337629453193146_n

Coreea de Sud și România își consolidează relațiile prin semnarea unui Memorandum de Înțelegere

Producătorii de arme sud-coreeni încearcă să extindă exporturile de arme către țările est-europene în urma unui mega acord de apărare semnat cu Polonia anul trecut, potrivit unui comunicat al Camerei de Comerț și Industrie a Coreei (CCIC) de astăzi.

În iulie anul trecut, Polonia a semnat un contract standard pentru importul de arme coreene în valoare de aproximativ 20 de trilioane de woni (15,8 miliarde de dolari), inclusiv 1.000 de tancuri K-2 și 640 de obuziere autopropulsate K-9.

Camera de Comerț și Industrie a Coreei a transmis că delegația sa economică est-europeană a obținut rezultate punând o nouă bază pentru a facilita transporturile de arme către România.

„Industria de apărare a Coreei este rezultatul eforturilor comune ale guvernului și companiilor care au muncit din greu pentru autoapărare în condiții dificile de securitate”, a declarat Woo Tae-hee, vicepreședintele CCIC. „Intenționăm să oferim sprijin companiilor pentru a le ajuta să pătrundă pe piața globală”.

Hanwha Aerospace și LIG Nex1, care participă la delegația economică est-europeană a CCIC, au semnat pe 6 februarie un memorandum de înțelegere cu guvernul român și compania de apărare de stat ROMARM, promițând să promoveze o cooperare cuprinzătoare în industria de apărare.

Sursa: Ambasada Republicii Coreea în România

România a anunțat recent că își va crește bugetul pentru apărare de la 2% la 2,5% din PIB în urma invaziei ruse a Ucrainei, în speranța de a consolida cooperarea globală pentru a-și moderniza echipamentul militar.

Hanwha Aerospace intenționează să stabilească o relație de cooperare cu România în domeniul producției de arme terestre și muniție, urmărind să crească exporturile de sisteme de arme de ultimă oră, precum obuzierul autopropulsat K-9, care a fost deja exportat cu succes în nouă țări.

„K-9 este cel mai bun obuzier autopropulsat din lume și funcționează în nouă țări, inclusiv Coreea de Sud. Prin cooperarea cu multe țări NATO, precum Polonia, Norvegia și Estonia, creștem ca partener de încredere al NATO. Prin acest memorandum sperăm să contribuim atât la creșterea apărării naționale, cât și la dezvoltarea economică a României”, a declarat Son Jae-il, CEO Hanwha Aerospace.

În plus, LIG Nex1 a semnat un memorandum în prezența Ministrului Economiei și Industriei al României. LIG Nex1 și România au convenit miercuri să coopereze în transferurile de tehnologie și producția locală și dezvoltarea comună de rachete antiaeriene.

„Acest memorandum de înțelegere conține detalii referitoare la cooperarea în ceea ce privește transferurile de tehnologie și producția locală, așa că ne așteptăm să depășească parteneriatul în industria de apărare și să servească drept fundație pentru cooperarea economică între cele două țări”, a spus Lee Hyeon-soo, șeful diviziei de afaceri internaționale LIG.

Sursa: Ambasada Republicii Coreea în România

Sursă informații: The Korea Times




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.