Untitled design (1)

[INTERVIU] De vorbă cu Park Jimin – gânduri, carieră solo, planuri de viitor

Jimin, unul dintre membrii trupei BTS, spune povești prin mișcările sale de pe scenă – uneori cu agilitate și ușurință, alteori cu îndrăzneală și grandoare. Acum însă Jimin se deschide în fața camerelor pentru un interviu cu W Korea, emanând farmecul său unic pe care toți îl cunoaștem.

Un studio în afara orașului Seul, suficient de mare pentru a găzdui trei mașini clasice, un decor de primăvară, echipamente foto, umerașe cu colecția de vară Dior 2023 – toate aranjate meticulos pentru Jimin, care recent a fost numit noul ambasador global al brand-ului Dior. Tăcut și relaxat, Jimin intră în platou.

Pentru ediția de vară, segmentul bărbați, directorul artistic Kim Jones prezintă o colecție utilitară care combină formalul cu informalul și stilul cu funcționalitatea. Pentru a sărbători cea de-a 75-a aniversare a casei de modă, sufletul creativ a adus un omagiu identității și moștenirii Dior și a întruchipat grădini legendare pe platoul de filmare. Jimin începe să pozeze pe o saltea mare înconjurată de flori, sărind și căzând de nenumărate ori; fiecare mișcare pe care o face amintește de momentele sale grațioase de pe scenă. Jimin, care a studiat dansul la un liceu de arte, nu sare pur și simplu. În schimb, se ridică și pare că plutește în aer pentru o clipă, iar camera surprinde secundele trecătoare ale zborului său.

Sursa: W Korea

În iunie 2022, BTS a lansat albumul antologie Proof, 3 CD-uri care reunesc momentele cheie din cei 9 ani de realizări ai trupei. Versurile single-ului principal „Yet to Come (The Most Beautiful Moment)” sunt atât de relevante – „Undeva în adâncul inimii tale / Încă mai trăiește un băiețel / Momentul meu urmează să vină”.

Fără îndoială, „Momentul meu urmează să vină” servește ca o odă discretă la promisiunea grupului pentru un viitor plin de speranță, deoarece anul trecut cei șapte membri au decis să deschidă un nou capitol. În ultimii câțiva ani, popularitatea ridicată a BTS a accelerat cu viteză maximă pe tot globul. Datorită solidarității de neegalat a fanilor, grupul, într-un ritm extraordinar, a prosperat la scară mondială.

În prezent, membrii s-au angajat la nivel individual într-un nou capitol al carierei lor. J-hope și, respectiv, RM, au început cu primele lor albume solo oficiale în iulie și decembrie 2022, iar Jin a lansat primul său single solo în octombrie. Cine urmează? Orice discuții despre albumul solo al lui Jimin au avut loc cu ușile închise, dar cu siguranță vom afla detalii curând. Influența și puterea lui Jimin ca artist solo sunt evidente – reacția fantastică (așteptată, dar totuși surprinzătoare) la cele șase versiuni diferite de copertă pre-lansate pe pagina de Instagram spune tot în acest sens.

Sursa: W Korea

Piesa solo a lui Jimin, „Filter”, a fost lansată în februarie 2020 pe al patrulea album de studio al BTS și a ajuns la peste 340 de milioane de ascultări pe Spotify. Discografia solo a lui Jimin include și piesa „Promise” lansată pe Soundcloud acum 4 ani, „Friends”, produsă de Jimin și interpretată alături de V. De asemenea, Jimin, expresionistul, a cucerit inimile fanilor cu reprezentații încântătoare ale melodiilor „Serendipity” și „Lie”. Fanii dedicați ai lui Jimin comemorează aniversările cântecelor sale solo în diferite moduri semnificative.

Puțini și-ar aminti că membrii BTS au fost prezentați în numărul din decembrie 2014 al revistei ca o trupă de începători. Cei șapte băieți ambițioși au vorbit atunci serios despre visele lor – concerte, premiul pentru cel mai bun artist nou și alte premii la emsiunile muzicale TV. Jimin cu siguranță nu a uitat prima sa întâlnire cu W – a deschis politicos acest interviu cu cuvântul „reîntâlnire”.

W Korea:: Ne bucurăm să te avem ca artist de copertă, în sfârșit. Felicitări pentru faptul că ai devenit noul ambasador global pentru Dior! Presupun că ne vom vedea în curând în capitala modei.

Jimin: În primul rând, mă bucur să mă reîntâlnesc cu voi după atât de mult timp. Sunt sincer recunoscător pentru că sunt ambasadorul unui brand global precum Dior și foarte încântat de acest parteneriat. Sper să profit de această ocazie pentru a studia moda și a contribui la brand. Nu am fost niciodată la săptămâna modei, așa că îmi fac griji că s-ar putea să am mari emoții acolo.

W Korea:: Îți vine în minte vreo reacție din partea părinților tăi când ai spus că ai devenit ambasador global? Sau când ai fost invitat să vizitezi Casa Albă anul trecut?
Jimin: Întotdeauna afișează cel mai strălucitor zâmbet și îmi spun că sunt mândri de mine. Oportunitățile incredibile ca acestea mă fac să mă mândresc cu faptul că sunt membru al BTS.

Sursa: W Korea

W Korea: Data lansării albumului tău solo este încă un mister, dar mă gândesc că lucrezi la el în prezent. Deci, cum ai fost în ultima vreme? Îngrijorat sau liniștit, deși programul tău este destul de încărcat?
Jimin: Pregătesc multe lucruri, așa că acord timp considerabil direcției și planului de lucru. Cred că am putea spune că mintea mea a fost mai ocupată decât corpul meu în aceste zile (râde).

W Korea: În prima jumătate a anului 2022 tu și Ha Sung Woon ați lansat împreună OST-ul K-dramei Our Blues, „With you”. De asemenea, albumul „Proof” a completat un alt capitol din BTS. Suntem nerăbdători să aflăm cum ți-ai petrecut pauza după lansare. Ai avut ocazia să-ți pui în ordine gândurile sau să afli ceva despre tine și să reflectezi asupra ta? Cred că a fost prima dată când ai avut ocazia să iei o pauză și să privești în jur.

Jimin: Am încercat să mă concentrez pe „ceea ce simt acum”. Am notat tot ce am simțit în fiecare moment – pe cât posibil – pentru că îmi era teamă că sentimentele vor dispărea dacă nu le voi înregistra. Simțeam că trebuie să păstrez acele momente. De fapt, eu și BTS am trecut prin multe schimbări în ultimii ani. Pentru că am reușit împreună cu putere, m-am gândit că poate să-mi notez sentimentele și ideile m-ar ajuta să depășesc orice obstacol data viitoare când voi întâmpina probleme similare cu acestea. Pe scurt, a fost o perioadă de reflecție – mai ales la ceea ce m-a făcut fericit sau m-a obosit în trecut.

W Korea: Unde găsești fericirea? Poți numi orice. Dar știu că ARMY ar fi primul lucru la care te vei gândi.
Jimin: ARMY este un răspuns evident, ei sunt cei care mă fac cel mai fericit om de pe planetă (râde). Am fost împreună la bine și la greu, prin bucurii și durere. Să petrec timp cu prietenii mei ar fi mai mult o mică fericire în viața mea – este, de asemenea, singurul meu hobby și distracție.

W Korea: Ai făcut echipă cu Taeyang de la BigBang și ai lansat „VIBE” pe 13 ianuarie, înainte ca Vol. 2 să fie lansat. Aveți un farmec și stiluri diferite, dar în cele din urmă ați găsit un teren comun. În primul rând, amândoi sunteți cunoscuți ca veterani ai trupelor de băieți care pot să cânte și să danseze. Iar ascultătorii găsesc ambele voci nostalgice și un sunet solid în notele înalte.
Jimin: Taeyang este un idol pentru mine. Pot spune că lucrul cu el este unul dintre obiectivele pe care le-am avut. De tânăr i-am urmărit cariera și am învățat multe de la el. Deci, când a vorbit despre colaborare, a fost prea frumos să fie adevărat. A fi capabil să lucrez alături de el m-a făcut să realizez că este o persoană chiar mai minunată decât am crezut. Am fost, de asemenea, impresionat de modul în care a avut grijă chiar și de cele mai mici detalii pe parcursul procesului de lucru. Lucrul cu el m-a făcut să realizez că vreau să fiu un artist care este un cântăreț dar și un interpret uimitor.

Sursa: W Korea

W Korea: În interviul acordat Weverse Magazine din perioada lansării Proof ai menționat că vei petrece ceva timp lucrând împreună cu producătorii și încercând continuu lucruri noi. Pe măsură ce continui să lucrezi la muzică, simți că ideile tale se realizează sau pur și simplu devin mai complicate?
Jimin: Am lucrat cu producătorii, le-am cerut părerile și cu siguranță a fost foarte distractiv. Cu cât lucram mai mult, cu atât era mai plăcut. Acum știu de ce membrii mi-au spus să scriu cântece. Cu toate acestea, crearea unei piese bazate pe emoțiile din trecut a fost o altă chestiune. Nu a fost totul ușor și distractiv (râde).

W Korea: Ai găsit răspunsul la întrebarea „Ce îmi doresc cel mai mult?”, care va fi punctul de plecare al aventurii tale solo?
Jimin: Mă tem că nu am găsit un răspuns clar. Nu cred că există un răspuns mai bun decât „Vreau să fac ceea ce fac acum, mai bine și pentru o lungă perioadă de timp”. De aceea mă uit înapoi și reflectez la ceea ce am simțit în trecut.

W Korea: Când descrii reprezentația ta ideală, ai spus că vrei să arăți fiecare aspect posibil al tău, în cea mai bună versiune. Cel mai sălbatic, cel mai sexy și mai drăguț împreună cu muzica și reprezentația. A fi cea mai bună versiune a ta și a fi perfecționist sună similar, dar sunt concepte diferite. Am putea obține cea mai bună versiune dacă depășim limita – fizic și mental – și dăm literalmente totul?
Jimin: Poate suna dur, dar cred că ceea ce este important aici este rezultatul. Rezultatul obținut după ce dai totul și sentimentele pe care le obții din astfel de rezultate sunt cu adevărat la un alt nivel. Pentru a obține cel mai bun rezultat posibil trebuie să ne concentrăm pe un singur lucru și să depunem mult efort.

W Korea: Preluarea rolului de manager de proiect pentru albumul special BE și munca la melodia ta trebuie să fi fost experiențe semnificative înainte de a lucra la albumul tău solo. Prima ta melodie compusă în întregime este „Promise”, lansată pe SoundCloud. Când l-am intervievat pe J-hope vara trecută a menționat că ascultarea mixtape-urilor din trecut înainte de a lucra la albumul lui solo l-a ajutat să-și organizeze gândurile. A fost la fel și în cazul tău?
Jimin: Sincer să fiu, mi-a fost mai greu să încep proiectele (râde). Am aflat cât de plăcut și distractiv poate fi, dar nu este ușor să scrii versuri care să ajungă și să atingă mintea tuturor. Adică, acum respect și mai mult membrii trupei pentru asta. Cred că am fost captat de ideile „Vreau să fac asta” și „Pot să o fac?” în același timp.

Sursa: W Korea

W Korea: Un număr deosebit de mare de oameni descriu spectacolele tale ca fiind excepțional de frumoase. Cu toții vrem să știm despre „Jimin Begins”. Când tânărul Jimin se întâlnește cu dansul. Prima întâlnire în care ai simțit scânteia.
Jimin: Îmi amintesc clar prima mea întâlnire cu dansul. Eram în gimnaziu, vorbeam cu prietenii mei în fața sălii de clasă când am observat buletinul informativ săptămânal care enumera activitățile de după școală. Break dance era chiar pe această listă. Eu și prietenii mei ne-am înscris pentru că ne-am gândit că ne va face populari (râde).

W Korea: Cum era Park Jimin la acea vârstă? Spune-mi orice îți vine în minte când te gândești la vechiul tău cartier. Vreau să ne imaginăm acele scene.
Jimin: Îmi amintesc clar cartierul vechi și zona din jurul școlii mele. Amintirea mea preferată trebuie să fie petrecută acasă la prietenul meu după școală. Într-o zi vizitam o casă, mâine alta. Ne faceam singuri ramen și apoi ieșeam și alergam. Mă gândesc cât de bine ar fi să mă întorc la acele vremuri.

W Korea: Un muzician coreean a spus odată că și-a dat seama cât de mult poate încurca muzica pe cineva după ce și-a cumpărat o casetă cu Michael Jackson în perioada școlii generale. Michael și cântecele sale au deschis cu adevărat o lume nouă unui copil care știa doar cântece și imnuri pentru copii. A evocat vreun artist emoții similare în tine?
Jimin: Trebuie să spun că Michael Jackson a făcut-o și în cazul meu. Chiar mi-aș fi dorit să-l fi văzut cât era încă în viață. Am fost, de asemenea, uimit de Chris Brown și Usher, precum și de spectacolele BIGBANG și ale altor artiști K-Pop.

W Korea: În această notă trebuie să vorbim despre concertele BTS. Mulțimea masivă care arată ca stelele pe cerul nopții, uralele puternice, luminile colorate, reprezentațiile uimitoare și sentimentele pure… Cum este să te întorci într-o casă liniștită după un spectacol atât de plin de pasiune? Ce îți vine în minte înainte de a merge la culcare?
Jimin: Aud în mod constant urale din momentul în care cobor de pe scenă până când mă întorc la hotel și adorm. Uneori simt acest fior unic chiar și după spectacol. Nu este singura emoție, cum ar fi golul în stomac sau un sentiment specific, ci mai multe emoții care mă inundă simultan. Sunt copleșit de emoții de nedescris dar ele dispar când mă întind în pat. De fapt, rămân cu sentimentele bune, așa că îmi lipsește foarte mult scena. Îmi doresc enorm să fiu pe scenă la un concert cu membrii.

W Korea: S-a întâmplat ca în vreun moment al carierei să izbucnești în lacrimi? Fie că erai stagiar, fie după debut? Dacă ai putea să-i spui ceva lui Jimin din trecut, ce ar fi?
Jimin: Oh, am plâns de multe ori, spunând că sunt epuizat, obosit și că nu știu ce să fac. Dar atunci nu aveam ce să-mi spun. Am ajuns aici pentru că am trecut prin toate astea (râde).

Sursa: W Korea

W Korea: Care crezi că este cea mai bună caracteristică a ta? Când i-am pus aceeași întrebare lui J-hope, mi-a spus că se poate adapta rapid.
Jimin: Faptul că sunt curios? Am fost extraordinar de curios încă de mic. Dacă nu puteam să înțeleg sau dacă doream să aflu mai multe, trebuia să privesc în sus și să aflu răspunsul. Dar asta nu înseamnă că sunt o persoană atât de harnică (râde). Cred că m-au interesat doar lucruri inutile.

W Korea: Ce momente ți s-au lipit de suflet? Uneori, cuvintele care nu au fost menite să te consoleze chiar te încălzesc.
Jimin: Sunt atât de multe momente care vin în minte. Fanii mei îmi spun în fiecare zi cele mai frumoase lucruri pe care nu cred că le merit. Există managerul meu care a spus că îi pare rău că nu a simțit toată durerea prin care am trecut și m-a îmbrățișat atunci când mi-a fost greu. Personalul care a plâns cu mine, prietenii și familia care au venit și au petrecut cu mine zile întregi fără să spună nimic. Știi, îmi amintesc totul. Există un moment în care simt cea mai mare putere și un sentiment de vinovăție în același timp – când membrii îmi spun „Este în regulă”.

W Korea: Pentru ce lucru din 2022 ai vrea să te feliciți?
Jimin: Odată m-am dus să vorbesc cu membrii, spunându-le că mi-am pierdut drumul pentru o vreme. Au fost generoși cu atâtea cuvinte și sfaturi reconfortante și mi-au dat puterea să lucrez la albumul solo. Așadar, vreau să profit de această ocazie pentru a mă felicita că am mers la membri când m-am simțit pierdut pentru prima dată (râde).

W Korea: Ce te-a făcut să te simți pierdut? Ai simțit că primești mai multă dragoste decât meriți? Ai fost sfâșiat de ideea de a merge înainte singur după ce echipa a obținut atât de mult succes? Sau a fost frustrarea cauzată de absența spectacolelor din timpul pandemiei?
Jimin: Cred că toate cele trei aspecte au contribuit la asta. Oamenii nu știu de ce sunt pierduți când sunt pierduți. Putem spune că am fost dezorientați după ceva timp, dar la acel moment nu putem da un răspuns clar la întrebare. Adică, cred că am vrut doar să evit situația în care mă aflam. O îngrijorare o urmează pe cealaltă și am încercat să le evit și să le neglijez, mai degrabă decât să le întâlnesc.

Sursa: W Korea

W Korea: De ce crezi că ai nevoie cel mai mult acum?
Jimin: Timp. Am nevoie de timp să-mi închei cu bine cei 29 de de ani, să mă pregătesc pentru a schimba prefixul și să navighez în direcția aceea. De asemenea, mi-ar plăcea să am mai mult timp pentru a-mi completa albumul și a mă distra cu prietenii mei. Chiar mi-aș dori să am mai mult timp.

W Korea: Îți poți acorda libertatea de a-ți imagina viitorul pentru un moment. Cum te imaginezi sau ce vrei să fii în viitor?
Jimin: Vreau să fiu o persoană care ia lucrurile ușor. Dacă vrei să fii recunoscut în meseria ta, cum ar fi muzica și dansul, trebuie să fii bun la asta. Dacă vrei să ai liniște sufletească, mintea ta trebuie să fie puternică, iar asta înseamnă că mediul înconjurător trebuie să fie solid. Vreau să fiu o persoană care reușește să facă aceste lucruri.

W Korea: Cine ești cu adevărat când scoți ambalajul, marketingul și sclipiciul industriei divertismentului și ieși din pielea superstarului global BTS?

Jimin: Amicul nătărău îmbrăcat în pantaloni de trening căruia îi place să bea soju cu prietenii la Pojangmacha.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.