AEN20230626004900320_02_i_P4

O companie aeriană coreeană a inaugurat o nouă rută – Incheon-Frankfurt

Air Premia, un transportator aerian low-cost (LCC) sud-coreean, a anunțat pe 26 iunie, că a deschis ruta Incheon-Frankfurt, săptămâna trecută, ca parte a strategiei sale de extindere pe rutele aeriene pe distanțe mai lungi.

În luna iulie anul trecut, Air Premia și-a început activitatea oferind zboruri pe ruta Incheon-Singapore cu un avion de tipul B787-9 de pasageri. Însă transportatorul a suspendat ruta spre Singapore în martie 2023.

Compania aeriană low-cost a operat cinci chartere (B787-9) pentru a deservi 2 rute pe distanțe lungi de la Incheon (Coreea de Sud) la Los Angeles și New York și 3 rute de mijloc pe distanța de la Incheon la Bangkok, Ho Chi Minh City și Tokyo.

Pentru a deservi aceste rute, compania intenționează să crească numărul de zboruri charter (B787-9) la 15 până în anul 2027 și la peste 20 până în 2030.

Air Premia își propune să atingă vânzări de 1,15 trilioane de woni (899 milioane de dolari) în 2027, pe baza unei flote extinse și a rutelor pe distanțe lungi. Se așteaptă să ajungă la vânzări de 354 de miliarde de woni în 2023, în creștere semnificativă față de 53 de miliarde de woni, rezultate cu un an mai devreme.

Foto: Pulse News Korea

De asemenea, am mai aflat faptul că această companie are în vedere deschiderea mai multor rute pe distanțe lungi chiar către Paris, Roma, Barcelona, ​​Seattle și Hawaii în următorii ani, potrivit unei declarații a directorului executiv al companiei, Yoo Myung-sub, preluată de Yonhap.

Conform directorului, compania își întărește flota doar cu avioane de tipul B787-9, acest lucru va ajuta să mențină o eficiență ridicată în ceea ce privește costurile cu combustibilul și siguranța.

Compania aceasta oferă doar clasa economică în avioanele sale, practicând prețuri „rezonabile” pentru a câștiga clienți sensibili la categoria preț, spre deosebire de transportatorii (companii aeriene) cu servicii complete (full-service-FSC), cum ar fi Korean Air Co. și Asiana Airlines Inc.

Rutele aeriene pe distanță lungă au fost mult timp dominate de cele două companii FSC. Transportatorii locali coreeni de buget au deservit, în principal, rute scurte și mijlocii către destinații precum China, Japonia și Asia de Sud-Est, în ultimele câteva decenii.

Trebuie amintit un aspect important și anume Coreea de Sud are 2 companii full-service- FSC (cele menționate mai sus) și 10 companii low-cost – LCC, inclusiv Jeju Air Co., Jin Air Co., Air Busan Co., Air Seoul Inc., Eastar Jet Co., T’way Air, Fly Gangwon Co., Aero K Airlines Co. și Air Incheon Co. Menționăm faptul că Air Incheon este un transportator axat pe marfă, iar ceilalți 9 sunt transportatori de pasageri.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.