e0f43fa5fb7d47379f8ef5c7a38498b4

HYBE, Samsung, SK Hynix devin favorite printre investitori

Investitorii străini au înregistrat acțiuni Samsung Electronics, HYBE și SK hynix în timpul primelor patru sesiuni de tranzacționare, după ce luni a început interdicția completă a vânzării în lipsă.

Potrivit Korea Exchange (KRX), vineri, investitorii străini au cumpărat net în acțiuni Samsung Electronics în valoare de 470 de miliarde de woni (357 de milioane de dolari), în perioada 6 – 9 noiembrie, făcând producătorul de cipuri cele mai preferate acțiuni în ceea ce privește suma de cumpărare netă. Alte opțiuni de top ale investitorilor străini în timpul perioadei au inclus HYBE (400 de miliarde de woni) și SK hynix (270 de miliarde de euro).

Pe de altă parte, cel mai vândut element de stoc de către investitorii străini în aceeași perioadă s-a dovedit a fi POSCO Holdings (230 de miliarde de woni), urmat de POSCO Future M (170 de miliarde de woni).

În schimb, modelele de cumpărare netă și de vânzare netă ale investitorilor cu amănuntul au fost opuse celor ale investitorilor străini, arătând preferințele lor consecvente pentru companiile energetice secundare legate de baterii.

În ceea ce privește investitorii instituționali locali, alegerea lor principală de achiziție netă a fost HYBE (70 de miliarde de woni), urmată de Kakao (30 de miliarde de woni). Cele mai vândute două articole din stoc au fost Samsung SDS (80 de miliarde de woni) și Naver (60 de miliarde de woni).

Observatorii pieței consideră că cererea cheie a investitorilor străini s-a mutat către sectorul semiconductorilor din acțiunile secundare legate de baterii, care au beneficiat de o parte semnificativă de acoperire scurtă – răscumpărarea acțiunilor împrumutate pentru a închide o poziție scurtă deschisă. Optând pentru a miza pe creșterea industriilor semiconductoare și a divertismentului, investitorii străini par să se concentreze pe sectoare de creștere pe termen mediu și lung.

„HYBE este considerat atractiv pentru investiții, datorită afluxului global continuu de noi fandom în proprietatea intelectuală existentă”, a declarat Lee Hwan-wook, analist la Yuanta Securities Korea. „Acest lucru, la rândul său, este de așteptat să conducă la un efect de pârghie operațional rapid în noile domenii de activitate ale companiei, cum ar fi platformele și jocurile”.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.