IMG_9454

BTS | V, RM, Jimin și Jungkook – înrolarea în armată

Patru membri BTS – RM, V, Jimin și Jungkook – încep serviciul militar în această săptămână, alăturându-se lui Jin, J-hope și Suga, care își îndeplinesc deja serviciul obligatoriu. Această evoluție marchează sfârșitul dezbaterii de lungă durată cu privire la posibilitatea unei scutiri de serviciul militar pentru BTS și pregătește reuniunea anticipată a grupului în 2025.

Luni, RM și V și-au început serviciul militar la Centrul de pregătire al armatei Republicii Coreea din Nonsan, provincia Chungcheong de Sud, urmând pregătire militară de bază înainte de a intra în serviciul activ în armată.

În mijlocul unei ploi slabe, ceilalți cinci membri ai BTS s-au adunat în tabără pentru a participa la ceremonia de înrolare a lui RM și V. Cei trei membri care deja se aflau în armată și-au făcut o pauză pentru a fi prezenți, în timp ce Jimin și Jungkook, care erau programat să se înroleze în ziua următoare, s-au alăturat grupului cu această ocazie.

RM a reflectat asupra ultimul său deceniu cu grupul, exprimându-și mulțumirea și recunoștința pe platforma comunității de fani Weverse, duminică, cu o zi înainte de înrolare.

„Am fost foarte fericit să trăiesc ca membru BTS în ultimii 10 ani”, a scris el, spunând că speră să obțină lecții și inspirație din această experiență.

V și-a împărtășit anticipația și prin Weverse, spunând: „Chiar dacă cei cu care voi merge în armată pot fi mai tineri decât mine, cred că voi putea învăța lucruri noi”.

Cu Jimin și Jungkook înrolându-se marți, întregul grup își finalizează tranziția la serviciul militar.

Cei patru membri urmează să fie eliberați în iunie 2025.

În special, BTS a făcut istorie ca primul grup asiatic care a ajuns în fruntea topului Billboard 200 în 2018. De asemenea, a devenit actul inaugural de K-pop pentru a conduce topul principal, Hot 100, în septembrie 2020. Realizările grupului s-au consolidat și mai mult atunci când a câștigat premiul Artistul Anului la American Music Awards (AMA), unul dintre primele trei premii muzicale din S.U.A., în noiembrie a anului următor.

Cu toate acestea, un sondaj realizat de Media Real Research Korea a găsit opinii variate cu privire la dacă membrii BTS ar trebui să-și îndeplinească sarcinile militare.

Din cei 5.039 de adulți chestionați, 36 la sută au considerat că acordarea de scutiri este nedreaptă, în timp ce 34,6 la sută au considerat-o o formă de recunoaștere națională pentru cei care au ridicat recunoașterea globală a țării.

În ciuda opiniilor publice variate, membrii BTS și-au exprimat în mod constant dorința de a-și îndeplini obligațiile militare în calitate de cetățeni coreeni.

Jin a spus odată la un eveniment de presă: „În calitate de bărbat coreean, cred că serviciul militar este o responsabilitate naturală. Dacă țara sună, voi răspunde oricând. Discuți frecvent despre asta cu membrii și mă angajez să răspund. la toate cerințele serviciului militar”.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.