Untitled

Actorul Lee Sun-kyun, din filmul „Parazit”, a fost găsit mort în mașină. Nu este exclusă sinuciderea

Actorul sud-coreean Lee Sun-kyun, cunoscut mai ales pentru rolul său din superproducția ”Parasite / Parazit”, film premiat cu Oscarul în 2020, a fost găsit mort, anunţă presa locală, care citează poliţia, transmite BBC preluat de News.ro.

În vârstă de 48 de ani, Lee Sun-kyun a fost găsit inconştient, miercuri, într-o maşină, într-un parc din centrul Seulului. Nu este clar dacă Lee şi-a luat singur viaţa, dar poliţia primise o informație potrivit căreia acesta ar fi plecat de acasă, după ce a scris un memoriu, a precizat agenţia de ştiri Yonhap.

Actorul se afla în centrul unei investigații uriașe a poliției încă din luna octombrie pentru presupus consum de droguri. Mai exact, acesta a fost suspectat că ar fi consumat droguri într-un bar din Seul. Actorul a declarat că, deşi a luat ceea ce i s-a dat, nu a ştiut că erau droguri ilegale.

Poliţia ar fi primit însă informații cum că el a consumat droguri și în alte locuri, în afara barului respectiv, lucru pe care actorul l-a negat. Anterior, el solicitase prin intermediul avocatului său să fie supus unui test cu detectorul de minciuni.

Testele de sânge efectuate pentru a vedea dacă actorul a consumat sau nu droguri au avut rezultate negative sau neconcludente.

Ancheta declanșată în acest caz a avut parte de multă atenție din partea publicului și a media și a provocat daune considerabile reputaţiei lui Lee. El a fost scos din distribuția serialului “No Way Out”, o dramă ce se încadrează în genul mister, ale cărei filmări au început în octombrie.

Actorul, care a fost căsătorit şi are doi fii cu actriţa Jeon Hye-jin (foto), a avut o carieră actoricească de peste două decenii. Acesta a jucat în rolul principal în zeci de filme şi emisiuni TV, devenind un nume cunoscut până în anii 2010.

A devenit celebru pe plan internaţional în rolul lui Park Dong-ik din „Parasite”, tatăl din bogata familie Park. Filmul a luat patru premii la Gala Oscar din 2020, inclusiv pentru Cel mai bun film – devenind primul film de limbă non-engleză care a câştigat acest premiu.

Infracţiunile legate de droguri, inclusiv cele care implică utilizarea de marijuana, sunt considerate infracţiuni grave în Coreea de Sud. Consumul de marijuana atrage după sine pedepse cu închisoarea de până la cinci ani.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.