korea-christmas

Cum se sărbătorește Crăciunul în Coreea de Sud?

Coreea de Sud este singura țară din Asia care recunoaște Crăciunul (sau Sung Tan Jul) ca sărbătoare națională. Deși coreenii vor avea o zi liberă pentru a sta și a se relaxa alături de cei mai apropiați, nu este o sărbătoare tradițională precum Seollal sau Chuseok.

Așadar, deși Crăciunul nu este o sărbătoare care îi inspiră pe mulți coreeni să călătorească acasă, este o sărbătoare celebrată.

Decorațiuni coreene de Crăciun

Ca și în alte țări, cartierele comerciale sud-coreene vor profita din plin de sărbători! Magazinele și străzile sunt complet împodobite cu lumini strălucitoare și decorațiuni menite să încurajeze cumpărătorii să intre în spiritul Crăciunului. De exemplu, capitala Seoul este luminată de Crăciun cu lumini spectaculoase, creând o atmosferă magică.

Decorațiunile pentru casă, cum ar fi pomii de Crăciun și ghirlandele, nu sunt la fel de populare ca în Occident. În schimb, s-ar putea să găsiți decorațiuni tradiționale care constau în papuci de mătase sau tobe. Spre deosebire de Occident, există mai puține exemple de decorațiuni rezidențiale în aer liber; mulți oameni locuiesc în apartamente multifamiliale care oferă un spațiu limitat.

Mâncare coreeană de Crăciun

În cazul în care oamenii aleg să sărbătorească în familie, mulți pot împărți o masă mare cu o mulțime de garnituri delicioase. În loc de o friptură tradițională de Crăciun occidentală, s-ar putea să găsiți masa împodobită cu produse clasice sud-coreene, cum ar fi Bulgogi, tăiței cu cartofi dulci și omniprezentul kimchi.

Un favorit special al sărbătorilor include tteok guk – o prăjitură de orez umplută cu carne sau fructe de mare și servită cu bulion limpede. Se spune că bulionul reprezintă un nou început, în timp ce prăjiturile de orez circulare reprezintă monede, simbolizând prosperitatea pentru un nou început de an!

Mulți coreeni mai tineri pot împărți această masă festivă cu partenerii sau prietenii lor și rezervă ziua de Anul Nou pentru familie.

Un alt răsfăț popular de Crăciun, adesea împărțit între cupluri, este tortul de Crăciun. În Coreea, tortul de Crăciun nu seamănă prea mult cu clasicul occidental îmbătător. În schimb, acesta se inspiră din tortul de Crăciun din Japonia, decorat cu frișcă proaspăt bătută și căpșuni delicioase.

În timp ce unii pot sărbători Crăciunul în casă, confortabil, cu o masă delicioasă, mulți coreeni se vor bucura de o seară în oraș, la restaurant! În Seul, bufetele de Crăciun sunt căutate, iar mesele lor sunt adesea rezervate cu mult timp înainte pentru a se asigura că au șansa de a se bucura de mâncarea delicioasă oferită.

Moș Crăciun coreean

În Coreea, Moș Crăciun a câștigat popularitate ca personaj comercial pentru a stimula campaniile de marketing în jurul sărbătorii. La fel ca în Occident, Moș Crăciun este popular printre copiii din Coreea; el este recunoscut ca bunicul Moș Crăciun, cunoscut și sub numele de Moș Kullusu sau Moș Haraboji, o figură amabilă care împarte cadouri și întruchipează bucuria sezonului.

Deși este adesea văzut în costumul său clasic roșu, bunicul Moș Crăciun poate fi găsit purtând haine albastre sau verzi. Unele reprezentări ale lui Moș Crăciun îl arată purtând veșminte tradiționale și o pălărie istorică cu vârful plat, cunoscută sub numele de gat, care era purtată în timpul dinastiei Joseon.

Cadouri coreene de Crăciun

În Coreea de Sud, se pune mai puțin accent pe oferirea de cadouri decât se așteaptă în mod tradițional în Occident.

În cazul în care se oferă cadouri, unul dintre cele mai frecvente cadouri de oferit sunt banii, care sunt oferiți în Ajunul Crăciunului. Un alt cadou popular este o ieșire în aer liber, care poate lua forma unui spectacol muzical sau a unei lecturi de poezie.

Dacă cadoul este un obiect, acesta se oferă întotdeauna cu ambele mâini.

Schimbul de cadouri de Crăciun câștigă încet în popularitate, dar banii rămân cea mai populară alegere.

Sursa: OrientalMart




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.