20231229000465_0

Coreea de Sud, sub amenințarea ninsorilor și a ploilor în ajunul Noului An

Pe măsură ce 2023 se apropie de sfârșit, Administrația Meteorologică din Coreea a prognozat astăzi că cea mai mare parte a ţării va avea parte fie de ninsori, fie de ploi în weekend.

Potrivit KMA, se așteaptă să cadă ninsoare sau ploaie în majoritatea zonelor sâmbătă și duminică, pe măsură ce trece presiunea scăzută.

Este aşteptat ca părțile centrale ale Mării de Vest, vestul Seulului și nordul provinciei Chungcheong de Sud să fie lovite de primele valuri de ninsoare sau ploaie sâmbătă dimineața. Aceste condiții meteorologice sunt de așteptat să se extindă la nivel național pe parcursul dimineții și după-amiezii.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, se așteaptă să cadă aproximativ 1 până la 5 centimetri de zăpadă în Seul și părțile de vest ale provinciei Gyeonggi, în timp ce 2 până la 7 cm de zăpadă sunt așteptaţi în părțile de est ale provinciei Gyeonggi. Se estimează că vor cădea între 5 şi 10 cm în regiunile muntoase din provincia Gangwon, cu 15 cm de zăpadă așteptați pentru regiunile muntoase din nordul provinciei Gangwon.

„Se așteaptă ca zăpada să cadă și să se acumuleze în părțile de est ale provinciei Gyeonggi și provincia Gangwon, unde temperaturile sunt scăzute”, a spus un oficial KMA.

„Din acest motiv, vizibilitatea pietonilor va fi redusă drastic, iar zăpada se va acumula și va îngheța în unele locuri, rezultând drumuri înghețate sau alunecoase. Ar trebui să se acorde prioritate siguranței în trafic și a pietonilor”, a adăugat oficialul.

Zăpada și ploaia vor înceta să cadă duminică dimineață. Totuși, se așteaptă ca ploile să continue până duminică seara și noaptea în unele părți ale Coreei, inclusiv în provinciile Chungcheong, Jeolla și Gangwon și insula Jeju. Din cauza norilor joşi și a condițiilor înnorate, apusul final al anului 2023 va fi vizibil doar prin nori în câteva părți ale țării. Potrivit Institutului de Astronomie și Științe Spațiale din Coreea, se așteaptă ca soarele să apună pe insulele Dokdo la 17:04, în Seul, la 17:23 și pe insula Jeju la 17:36.

Pe măsură ce presiunea scăzută se deplasează și presiunea ridicată din nord-estul Chinei și Marea de Vest va afecta Coreea, țara va vedea în mare parte cer senin la 1 ianuarie, ziua de Anul Nou. Acest lucru va face mai ușor de văzut primul răsărit din 2024. Cu toate acestea, pe măsură ce Coasta de est și Insula Jeju se află la marginea sistemului de înaltă presiune și, din cauza diferențelor de nivel al mării, este de așteptat să se formeze nori de zăpadă în acele zone.

Temperaturile din weekend sunt de așteptate să rămână mai ridicate decât media comparativ cu același interval de timp din anii precedenți.

Pe 30 decembrie, se așteaptă ca minimele dimineții să se situeze între minus 5 grade Celsius și 4 grade și să varieze de la 1 până la 12 grade. Pe 31 decembrie, se preconizează că minimele dimineții vor varia între minus 1 grad și 7 grade, în timp ce în timpul zilei temperaturile sunt de așteptat să se situeze între 3 și 11 grade.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.