thumbs_b_c_cd451ea514eed6a60830d82cbc9513af

Un avion al Korean Air, implicat într-un incident aviatic pe un aeroport din Japonia

Un avion al Korean Air – cea mai mare companie aeriană din Coreea de Sud – a lovit, marți, o aeronavă a Cathay Pacific Airways. Incidentul s-a petrecut pe aeroportul New Chitose de pe insula japoneză Hokkaido. Pentru moment, nu se cunosc care ar fi cauzele care au dus la acest incident. În imaginile apărute pe rețeaua X (fostă Twitter) s-a putut vedea însă că vremea este nu tocmai favorabila. Mai exact, ninge viscolit și pe pistă este depus un strat subțire de zăpadă. De altfel, se pare că mai multe curse au fost anulate astăzi din cauza ninsorilor abundente, relatează The Sun.

Un oficial al Korea Air a declarat pentru Reuters că accidentul a avut loc în timp ce aeronava companiei sud-coreene cu 289 de pasageri la bord se pregătea să decoleze. Departamentul de pompieri a declarat că avionul Cathay Pacific era staționar când a fost lovit de aeronava companiei sud-coreene.

Pentru moment, informațiile despre accident sunt extrem de limitate, însă televiziunea japoneză NTV a transmis că nu există răniți în urma accidentului. Imaginile transmise de NTV par să sugereze că pe aeroport erau condiții de vizibilitate redusă din cauza ninsorii puternice. 

Incidentul survine la exact două săptămâni după o altă coliziune mult mai gravă ce a avut loc pe aeroportul Haneda din Japonia. Atunci, un avion al Japan Airlines cu 379 de pasageri la bord, plus membrii echipajului, a fost cuprins de flăcări după ce a fost lovit de o aeronavă a Gărzii de Coastă japoneze. 5 dintre cei 6 membri ai echipajului aeronavei Pazei de Coastă și-au pierdut viața în urma accidentului.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.