gettyimages-1981131331

Lovitura liberă uluitoare a lui Son Heung-min din prelungiri asigură calificarea dramatică a Coreei de Sud în semifinalele Cupei Asiei

O lovitură liberă fulminantă din prelungiri a talismanului și căpitanului Son Heung-min a asigurat o victorie dramatică a Coreei de Sud în sferturile de finală ale Cupei Asiei împotriva Australiei, continuând astfel obiceiul de a avea finaluri pline de suspans și senzaționale la acest turneu.

Pentru al doilea meci consecutiv, Coreea de Sud a fost la un pas de înfrângere și de eliminare din competiție, după ce egalarea lui Cho Gue-sung în minutul 99 i-a dus pe Taegeuk Warriors în prelungiri împotriva Arabiei Saudite în optimi, unde au câștigat în cele din urmă la penalty-uri.

Iar împotriva Australiei, Coreea de Sud a fost condusă cu 1-0 aproape patru minute după ce a intrat în prelungiri. Dar vedeta lui Tottenham, Son, a fost doborât în careu în timp ce se strecura printre apărătorii australieni, iar Hwang Hee-chan a transformat din penalty pentru a egala și a duce meciul în prelungiri.

Apoi, în prelungiri, Son a executat o lovitură liberă glorioasă, care a trecut pe lângă zidul de apărători australieni, pe lângă mâna întinsă a portarului Matty Ryan și a intrat în plasa porții.

“Cel mai important lucru este că am obținut rezultatul”, a declarat Son după aceea, conform site-ului Cupei Asiei. “Nu contează ce nume vreți să puneți pe el. Ceea ce pot spune cu siguranță este că acest lucru nu face decât să ne facă să rămânem împreună și mai puternici.

Golul lui Son a asigurat calificarea Coreei de Sud în semifinalele Cupei Asiei.

“Să joci 120 de minute, este dificil. Nu este ușor, dar spiritul de care dau dovadă băieții ne face să rămânem uniți și pot spune cu încredere că forța noastră este că suntem o singură echipă.”

După ce a absorbit presiunea timpurie din partea Coreei de Sud pentru o mare parte din primele 20 de minute, Australia și-a lansat propriul atac după ce Craig Goodwin a câștigat posesia și a dansat prin apărarea sud-coreeană, dar șutul său a fost parat de portarul Jo Hyeon-woo, iar Connor Metcalfe a deviat reluarea.

Totuși, Goodwin a intrat primul pe tabela de marcaj chiar înainte de pauză, înscriind din voleu o lovitură puternică în plasă, după ce Nathaniel Atkinson a pătruns liber pe aripă și a reluat în careu.

Socceroos a regretat mai târziu cele câteva ocazii pe care le-a avut de a-și dubla avantajul după pauză, doar portarul Jo, dar și câteva șuturi greșite, au împiedicat mingea să intre în plasă.

“Am condus cu 1-0 și am avut șanse să facem 2-0 sau 3-0”, a declarat ulterior managerul Graham Arnold, conform site-ului turneului, în timp ce reflecta asupra înfrângerii “devastatoare”. “Când nu profiți de aceste șanse, ești pedepsit”.

Și avantajul fragil al Australiei s-a destrămat în minutul 95, după penalty-ul lui Hwang, înainte de a se confrunta cu înfrângerea după lovitura liberă imparabilă a lui Son în minutul 103, iar mijlocașul Aidan O’Neill a primit cartonașul roșu pentru o intervenție periculoasă două minute mai târziu.

Penalty-ul transformat de Hwang Hee-chan a egalat pentru Taegeuk Warriors în prelungirile reprizei secunde.

“A fost o altă dramă”, a declarat selecționerul Coreei de Sud, Jürgen Klinsmann, potrivit wesbite-ului Cupei Asiei. “Suntem extrem de fericiți. Suntem încântați că ne-am calificat.

“Sunt mândru de această echipă, sunt mândru de spiritul pe care îl au. Mi-aș dori ca uneori să începem cu 1-0, pentru a putea juca așa de la început, alergând după minge”.

Echipa sa va înfrunta acum marți Iordania pentru un loc în finala Cupei Asiei, în încercarea de a câștiga turneul pentru prima dată din 1960.

Sursa: CNN Sports; Kyodo News/Getty Images




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.