Untitled

Fu Bao, simpaticul panda gigant, a luat drumul Chinei. Cum și-au luat sud-coreenii la revedere de la el: mesaje și imagini inedite

Sud-coreenii şi-au luat miercuri la revedere de la Fu Bao, primul panda gigant născut în această ţară, care a părăsit grădina zoologică unde a venit pe lume în 2020 pentru a fi transportat pe calea aerului în China, informează Reuters preluată de Agerpres.

Îngrijitorii de la zoo i-au mulţumit puiului de panda pentru bucuria pe care le-a adus-o, precum şi fanilor pentru iubirea pe care i-au arătat-o lui Fu Bao în cei patru ani petrecuţi la grădina zoologică din Everland. Puiul, o femelă, a fost plasată apoi într-un camion cu climatizare pentru a fi transportată la aeroport.

”A fost un miracol să te cunosc. Mulţumesc, Fu Bao” se spune într-unul din mesajele care însoţeau fotografiile cu imaginea lui Fu Bao lipite pe vehicul. Fu Bao, care în limba coreeană înseamnă ”comoară norocoasă”, a fost în carantină pentru o lună şi nu a apărut în faţa publicului.

”Această zi chiar a venit… ziua când începi o călătorie lungă pentru următorul capitol din viaţa ta”, a scris îngrijitorul Kang Cher-won, care se ocupa de Fu Bao, într-un mesaj de adio. ”Mulţumim şi suntem mândri de tine”.

Fanii au zărit-o pentru ultima dată în urmă cu o lună, când mii de vizitatori au aşteptat la coadă încă de la primele ore ale dimineţii pentru a vedea puiul de panda.

Fu Bao va fi transportată în provincia chineză Sichuan.

Părinţii puiului, femela de 10 ani Ai Bao şi masculul de 11 ani Le Bao, au sosit în 2016 din provincia Sichuan, habitatul exemplarelor de panda gigant, ca parte din programul chinez ”diplomaţia panda”. În iulie anul trecut, Ai Bao a dat naştere în Coreea de Sud unor pui gemeni.

Femelele panda sunt fertile o sigură dată pe an pentru o perioadă limitată, iar puii au şanse scăzute de supravieţuire întrucât deseori vin pe lume prematuri, cântărind mai puţin de 200 de grame.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.