tmp_551_2018020215424

Discutii bilaterale cu liderii mondiali in timpul Jocurilor Olimpice de la PyeongChang

Presedintele sud-coreean, Moon Jae-in, va organiza intalniri bilaterale cu mai mult de douasprezece lideri mondiali care vor vizita tara in timpul Jocurilor Olimpice de Iarna de la PyeongChang in aceasta luna, a declarat vinery, 2 februarie, un reprezentant al biroului prezidential Cheong Wa Dae, informeaza agentia de stiri Yonhap.

Potrivit purtatorului de cuvant al Cheong Wa Dae, Kim Eui-kyeom, Moon va organiza marti, 6 februarie, primul summit bilateral cu presedintele Estoniei, urmat miercuri, 7 februarie, de discutii bilaterale cu guvernatorul general al Canadei si cu președintele Lituaniei.

Joi, 8 februarie,  inainte de a se alatura vicepresedintelui american Mike Pence la cina la Cheong Wa Dae, liderul sud-coreean va organiza intalniri bilaterale cu presedintii Elvetiei, Germaniei si Poloniei.

“Presedintele Moon Jae-in va calatori in orasul estic Gangneung, vineri, 9 februarie,  pentru a organiza o intalnire la prânz cu Secretarul General al URSS, Antonio Guterres”, a afirmat Kim.

El va merge in PyeongChang mai tarziu in cursul zilei pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarna.

Conform declaratiilor purtatorului de cuvant al Cheong Wa Dae, in PyeongChang Moon va organiza, de asemenea, summit-uri bilaterale cu prim-ministrul japonez Shinzo Abe si cu prim-ministrul Tarilor de Jos.

Moon Jae-in are, de asemenea, programat sa tina discutii bilaterale cu presedintele Letoniei, premierul norvegian si presedintele Sloveniei in saptamana urmatoare inceperii Jocurilor Olimpice de Iarna, mai informeaza agentia de stiri.

Jocurile Olimpice de la PyeongChang sunt programate sa se incheie la 25 februarie. Acestea vor fi urmate de Jocurile Paralimpice desfasurate in perioada 9-18 martie, in acelasi oras. (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.