00648265

Kim Eui-kyeom: “Moon se va intalni cu delegatii nord-coreeni sambata la PyeongChang”

Presedintele sud-coreean, Moon Jae-in, se va intalni in aceasta saptamana delegatii guvernului nord-coreean la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, a declarat joi, 8 februarie, purtatorul de cuvant al biroului sau Cheong Wa Dae, subliniind apropierea recenta dintre cele doua Corei, facilitata de participarea Nordului la Jocurile Olimpice de iarna, informeaza agentia de stiri Yonhap.

Potrivit purtatorului de cuvant al Cheong Wa Dae, Kim Eui-kyeom, reuniunea a avea loc sambata, 10 februarie.

“Presedintele Moon intentioneaza sa organizeze o intalnire si sa ia pranzul cu delegatia nord-coreeana pe 10 februarie”, a declarat purtatorul de cuvant in cadrul unei conferinte de presa fara a dezvalui locatia intalnirii planificate.

“Delegatia oficiala a Nordului urmeaza sa ajunga aici vineri”, a afirmat un reprezentant al departamentului  unificarii din Seul.

Delegatia cu 22 de membri va fi condusa de seful ceremonial al statului communist, Kim Yong-nam. Acesta o va include, de asemenea, pe sora liderului nord-coreean, Kim Yo-jong.

Intalnirea lui Moon cu delegatii nord-coreeni va avea loc la o zi dupa ce vor participa vinery, 9 februarie, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarna din orasul estic Pyeongchang, mai arata agentia de stiri.

“Delegatia nord-coreeana de nivel inalt va participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarna din PyeongChang pe 9 februarie”, a declarat purtatorul de cuvant al Cheong Wa Dae.

Coreea de Nord a fost, de asemenea, de acord sa trimita 22 de sportivi la Jocurile Olimpice de Iarna, care vor avea loc de maine, 9 februarie, pana pe 25 februarie.

Decizia Nordului de a participa la Jocurile Olimpice a venit dupa trei runde de dialog inter-coreean care au avut loc luna trecuta, primele de acest gen de peste doi ani. (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.