Seul este considerat unul dintre cele mai importante orașe inovatoare din lume, dar se află în spatele colegilor săi din întreaga lume în ceea ce privește “stilul de viață” și “investițiile”, a arătat un studiu recent, citat de site-ul publicației The Korea Times.

Rezultatele sondajului sugerează că Seulul ar trebui sa încurajeze universitățile de top la nivel mondial și să găzduiască hoteluri globale de vârf pentru a deveni o destinație mai populară printre investitorii bogați.

Potrivit Indicelui Averii Orașului 2018, realizat de Knight Frank care a cercetat investitorii ultra-bogați cu proprietăți în 300 de orașe, Seul a inregistrat un scor relativ bun în componenta viitoare, dar a avut rezultate slabe în toate celelalte trei categorii: stil de viață, investiții și avere actuală.

Bazându-se pe un total de puncte asupra celor patru parametrii ce urmează să fie menționați imediat, indicele identifică orașele cu cea mai mare importanță pentru cei bogați: unde bogații trăiesc, cheltuiesc și investesc, unde se bucură de timpul liber și unde își educă copiii.

Conform parametrilor mai sus menționați, Seul a fost clasat pe locul 11 în categoria viitoare care evaluează nivelul PIB-ului pentru anul 2022 al orașului și nivelul său de inovare bazat pe “Indicele Orașelor Inovatoare 2thinknow”. La aceeași categorie, New Yorkul s-a clasat pe primul loc, urmat de Londra și Tokyo.

“Seul a obținut un punctaj ridicat pentru poziția viitoare, fiind plasat pe locul 10 pentru inovare și pe locul 32 pentru viitorul PIB”, a declarat Astrid Etchells, senior manager PR la Consultanța Imobiliară Globală din Londra.

Cu toate acestea, Seul a fost al 28-lea în ceea ce privește componenta stilului de viață, care include numărul de hoteluri de lux, numărul și calitatea lanțurilor de restaurante, cheltuielile medii ale vizitatorilor și educația măsurată prin numărul și calitatea universităților din oraș. “La categoria stilului de viață, Seul a inregistrat foarte mult pentru calitatea restaurantelor, dar a fost depășit de alte orașe în domenii precum universitățile de top și numărul de hoteluri de lux”, a explicat Astrid Etchells.

În componenta investițională care urmărește investițiile imobiliare în valoare de cel puțin 10 milioane de dolari, capitala Coreei de Sud a fost clasată pe locul 33. Ea a fost plasată și mai rău în categoria de avere care evaluează populația bogată și rata de creștere a acesteia, respectiv pe locul 41.

Ca rezultat relevat de indicele general al averii orașului, Seulul a ocupat locul 22 in lume și al șaselea în Asia, în spatele principalelor orașe, cum ar fi Singapore (locul 5), Tokyo (locul 8 ), Hong Kong (locul 9), Sydney (locul 11) și Beijing (locul 17). “Chiar dacă Seul se situează în afara top-ului 20, pe locul 22, acesta este încă cel mai mare din cele 300 de orașe acoperite”, a afirmat Etchells.

Cu scopul de a îmbunătăți și pentru a deveni un oraș mai atractiv, ea a recomandat Seulului să depună mai mult efort pentru a “încuraja mai multe investiții în proprietate”.

Raportul arată că Seul ar trebui sa ia exemplu de la Singapore, care s-a clasat în top-ul celor mai importante 10 categorii. Singapore a ocupat locul al cincilea în indicele general al averii orașului împreună cu Chicago, în spatele New York-ului, Londrei, San Francisco-lui și Los Angeles-ului. (Mădălina Dima)

Sursa imagine: calatorim.ro

http://www.saranghanguk.ro/wp-content/uploads/2018/03/29547613_1736480446409228_821628722_n.jpghttp://www.saranghanguk.ro/wp-content/uploads/2018/03/29547613_1736480446409228_821628722_n-150x150.jpgHan SarangArticoleSeul,sondaj,stil de viață,top orașe
Seul este considerat unul dintre cele mai importante orașe inovatoare din lume, dar se află în spatele colegilor săi din întreaga lume în ceea ce privește 'stilul de viață' și 'investițiile', a arătat un studiu recent, citat de site-ul publicației The Korea Times. Rezultatele sondajului sugerează că Seulul ar...