Festivalul de artă bienal din Gwangju invită artiști nord-coreeni

Marți, festivalul de artă din Gwangju, ce se organizează o dată la doi ani, a primit recent acordul din partea Ministerului Unificării de a contacta trei artiști nord-coreeni. Mesajul a fost trimis pentru a-i invita la o expoziție de artă nord-coreeană, care se va ține în septembrie, la acest festival.

“Festivalul de artă bienal din Gwangju a adresat o cerere Ministerului Unificării, în iunie, și a primit, la începutul lunii iulie, aprobarea de a contacta artiștii individuali din Coreea de Nord”, au declarat oficialii festivalului.

“Festivalul va continua să facă pașii necesari împreună cu Ministerul Unificării în cazul în care va primi un răspuns pozitiv”, au continuat oficialii.

Între timp, festivalul a finalizat includerea a 22 de opere artistice nord-coreene pentru expoziția specială.

Printre cele 22 de opere nord-coreene, ce se îndreaptă spre sud, se află operele artiștilor următori:

*pictura lui Choi Chang  Ho “Un muncitor” (2014)

*lucrarea lui Kim In Sok “Ploaie torențială la autobuz” (2018)

De asemenea, sunt incluse cinci mari tablouri ale unui colectiv de artiști.

“Acestea vor fi transferate la Gwangju începând cu sfârșitul lunii iulie, pentru a fi expuse la Centrul Asiatic Cultural”, au adăugat oficialii.

Lucrările de artă produse la Studioul de Artă Mansuadae din Phenian vor fi, de asemenea, prezente la expoziția din Gwangju. Aceste opere fac parte dintr-o colecție a ramurii din Beijing a Studioului de Artă Mansuadae și a Fundației de Artă Yedo, localizată în Statele Unite. Lucrările vor fi analizate de către Ministerul Culturii.

Expoziția de artă nord-coreeană se află în custodia lui BG Muhn, un expert în arta nord-coreeană și profesor al Universității Georgetown. Muhn a organizat, anterior, o expoziție nord-coreeană la Muzeul American Univesitar în Washington, în vara anului 2016.

Sursa: koreaherald.com

(Traducerea: Elena Rădulescu)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.