best-picture

Filmul “Parasite” a făcut istorie la premiile Oscar

Senzaționala comedie neagră a lui Bong Joon-Ho, “Parasite”, a primit patru titluri Oscar, inclusiv Cel Mai Bun Film și Cel Mai Bun Regizor, devenind astfel primul film non-englez care a reușit acest lucru.

La cea de-a 92-a ediție a premiilor Academiei, organizată duminică, la teatrul Dolby din Los Angeles, al șaptelea film al lui Bong, o poveste despre diviziunea claselor, a câștigat marele premiu al serii, Cel Mai Bun Film.

Acesta a surclasat filme precum “The Irishman,” “Jojo Rabbit,” “Ford v Ferrari,” “Little Women,” “Joker,” “Marriage Story,” “Once Upon a Time in Hollywood” și “1917.”

De asemenea, “Parasite” a câștigat și la următoarele categorii:

Cel Mai Bun Regizor

Cel Mai Bun Scenariu Original

Cel Mai Bun Film Străin

Este pentru prima dată când un film non-englez a fost ales pentru premiul Oscar la categoria Cel Mai Bun Film, de către Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS), într-o istorie de peste 90 de ani. De asemenea, este pentru prima dată când câștigătorul Palme d’Or de la Cannes, primește și distincția de top de la premiile Oscar. Acest lucru s-a mai întâmplat în 1955, când comedia romantică americană, “Marty”, a avut parte de aceeași reușită.

Câștigătorul premiului de top de la ediția de anul trecut a festivalului de la Cannes descrie o satiră de familie care înfățișează sistemul de clase sociale înrădăcinate prin viața a două familii, una bogată și una săracă, cu umorul și suspansul unic al lui Bong.

“Simt că un moment foarte oportun în istorie are loc în acest moment,” a declarat Kwak Sin-ae, un producător al filmului “Parasite”. “Aș dori să-mi exprim cea mai profundă recunoștință și respectul față de toți membrii academiei pentru că au luat această decizie. Mulțumesc.”

Bong a primit premiul împreună cu Kwak. Dar nu a mai ținut un discurs pentru premiu, deoarece a mai urcat de 3 ori pe scenă înainte, pentru a primi premiile la categoriile Cel Mai Bun Regizor, Cel Mai Bun Scenariu Original și Cel Mai Bun Film Străin.

El a devenit al doilea regizor asiatic care a câștigat premiul Academiei pentru cea mai bună regie, după taiwanezul Ang Lee cu “Life of Pi”. El este primul regizor asiatic care a fost premiat la această secțiune.

“Parasite” este de asemenea cel de-al doilea film subtitrat care câștigă la categoriile cea mai bună regie și cel mai bun film internațional în același timp, după “Roma”, a lui Alfonso Cuaron, de anul trecut.

În discursul său de acceptare a premiului pentru Cel Mai Bun Film Internațional, în trecut cunoscut ca Cel Mai Bun Film Într-o Limbă Străină, Bong a spus că a putut simți schimbarea din Academie.

“Sunt foarte fericit să fiu primul beneficiar sub noul nume,” a mărturisit regizorul printr-un translator. “Aplaud și susțin noua direcție pe care această schimbare o simbolizează.”

Când a acceptat premiul pentru Cel Mai Bun Regizor, Bong a declarat că a fost influențat de mari regizori de la Hollywood, precum Martin Scorsese și Quentin Tarantino.

“Când eram la școală, am studiat filmele lui Martin Scorsese,” a spus Bong. “Doar faptul că sunt nominalizat alături de el este o mare onoare și nu am crezut niciodată că voi câștiga.”

“Parasite” a fost de asemenea nominalizat la categoriile Cel Mai Bun Montaj și Cea Mai Bună Scenografie, dar a pierdut în favoarea “Ford vs. Ferrari” și respectiv, “Once Upon a Time in Hollywood”.

Sursa: Yonhap News

Foto: Yonhap News, twitter.com/Varitety, twitter.com/TheAcademy




There is 1 comment

Add yours
  1. eugenia

    Filmul este exceptional marita toate premiile luate de altfel toata cinematografia sus coreeana reprezinta o alta lume ea remarcandese prin calitatea ei foarte buna .Eu sunt fan cinematografiei coreene si urmaresc toate saiturile asiatice de pe net.


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.