20200327000522_0

Samsung, LG și Hyundai închid mai multe fabrici din străinătate

Companiile Sud-coreene închid mai multe fabrici în toată lumea din cauza răspândirii coronavirusului, conform unor surse din industrie, citate de The Korea Herald.

           Potrivit sursei citate, Samsung Electronics a decis să închidă fabrica de aparatură casnică din Campinas, Brazilia, la doar câteva zile după decizia închiderii fabricii de telefoane din Manaus din aceeași țară.

           Fabrica din Campinas va fi închisă pentru 2 săptămâni începând cu luni și până pe 12 aprilie. Închiderea fabricii din Manaus va fi, de asemenea, extinsă până pe 12 aprilie.

O decizie similară a luat zilele acestea și gigantul LG Electronics, care a decis să închidă fabrica de mașini de spălat din Tennessee – Statele Unite pe parcursul aceleiași perioade. Fabrica din Tennessee produce 100.000 de mașini de spălat lunar și are în jur de 600 de angajați. Decizia vine pe fondul exploziei cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 din Statele Unite.

            De parcă asta nu ar fi fost suficient, Hyundai Motors va suspenda și ea temporar operațiunile la fabrica sa din Sankt Petersburg, Rusia. Hyunday Motors a continuat să producă 230.000 de vehicule anual, încă din 2011 și până în prezent. Hyundai va spune, de asemenea, “stop” operațiunilor de la fabrica sa din Turcia.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.