optimize-1

De astăzi, măștile devin obligatorii în mijloacele de transport din Coreea


Începând de azi, 26 mai, persoanele care nu poartă mască de față nu vor putea să se urce în autobuz, taxi sau metrou. Aceasta este măsura pe care autoritățile coreene au decis să o adopte la nivel național pentru a preveni răspândirea coronavirusului în transportul public, potrivit KoreaTimes.

Măsura va fi extinsă și pentru pasagerii companiilor aeriene – liniile interne și internaționale – chiar începând de miercuri, 27 mai.

Metroul apelase deja la această măsură obligatorie ca pasagerii să poarte măști de față, dar, întrucât a fost dificil să verifice fiecare persoană, guvernul lucrează în acest sens cu metroul din oraș pentru a limita numărul de pasageri în perioadele foarte aglomerate.

„Purtarea măștilor poate preveni bolnavii infectați fără simptome să răspândească virusul prin picături și, de asemenea, îi protejează pe alții de aceste tipuri de infecții”, au menționat autoritățile.

Operatorii servicilor de transport vor avea dreptul să interzică accesul persoanelor care nu poartă mască în mijloacele de transport. Pentru a se asigura că sistemul funcționează, guvernul nu va sancționa operatorii pe baza plângerilor venite din partea persoanelor cărora li se refuză permisiunea de a urca.

„Această măsură va fi utilă pentru evitarea răspândirii coronavirusului prin mijloacele de transport în comun”, au declarat reprezentanții Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor într-un comunicat.

Autoritățile coreene au apelat la această măsură pe fondul unei creșteri a transmiterii Covid-19 în legătură cu focarul apărut în locuri de noapte în cartierul central din Seul numit Itaewon. Până acum au fost raportate peste 200 de cazuri de infectare la persoane care au avut legătură cu cei care au petrecut în Itaewon.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.