analize-1

Distanțarea socială ar putea fi reintrodusă în Coreea de Sud ca urmare a creșterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19

Coreea de Sud ar putea să fie nevoită să reintroducă măsurile de distanțare socială care au fost relaxate în aprilie, spune Jeong Eun-kyeong, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor. Afirmația sa vine ca urmare a creșterii cazurilor de infecție cu SARS-CoV-2 în zona metropolitană din Seul, scrie The Guardian.

Potrivit lui Jeong Eun-kyeong, devine din ce în ce mai dificil pentru experții din Sănătate să urmărească răspândirea coronavirusului atât în țară, cât mai ales în capitala Seul. În prezent, oficialii sud-coreeni încearcă să identifice sute de infecții apărute la unele localuri de noapte, restaurante, precum și la un depozit aparținând une societăți ce se ocupă cu e-commerce-ul din Seul.

După o scădere impresionantă a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu virusul din China, Coreea de Sud a raportat, astăzi, 40 de noi cazuri de infectare, inclusiv 37 de infecții locale, acesta fiind cel mai mare bilanț zilnic din ultimele șapte săptămâni.

Bilanțul anunțat astăzi a majorat la 11.265 numărul de persoane infectate cu noul tip de coronavirus în Coreea de Sud.  “Vom face tot ce ne stă în putință să identificăm contactele și să implementăm măsuri preventive, dar este o limită a acestor eforturi. Este nevoie de a maximiza distanțarea socială în zone unde circulă virusul, pentru a forța oamenii să evite clădiri publice și alte spații aglomerate”, a mai spus directorul Centrului pentru Controlul Bolilor. 

Văzută ca un exemplu de bune-practici, Coreea de Sud a început să relaxeze în mod treptat restricțiile impuse pentru combaterea coronavirusului, decizând inclusiv redeschiderea școlilor frecventate de peste 2 milioane de elevi sud-coreeni.

Printre primele măsuri de relaxare luate de autoritățile sud-coreene se numără redeschiderea muzeelor și a bisericilor, reluarea unor sporturi profesionale, inclusiv baseball-ul şi fotbalul, chiar dacă meciurile se desfășoară, în continuare, în spatele ușilor închise.

Vă reamintim că Seulul a reușit să stăpânească epidemia de coronavirus fără a impune carantina totală, datorită unei strategii fără precedent  de testare a populației și a respectării cu strictețe a distanțării sociale de către populație. 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.