coronavirus-1

Creștere a numărului de cazuri de COVID în Seul. Autoritățile reactivează o parte dintre restricțiile relaxate recent!

Coreea de Sud face un pas înapoi în lupta cu pandemia de COVID-19. Autoritățile din Seul au reactivat, astăzi, restricțiile în capitala sud-coreeană și în suburbiile acesteia, decizia fiind luată ca urmare a creșterii semnificative a numărului noilor cazuri de infectare cu SARS-CoV-19. Un anunț în acest sens a fost făcut chiar de către ministrul Sănătăţii din Coreea de Sud, Park Neung Hoo, la finalul unei şedinţe de criză prezidată de către premierul Chung Sye Kyun.

Mai mult decât atât, instituţiile publice, inclusiv muzeele şi teatrele, vor fi închise începând de astăzi și până pe 14 iunie. ”Următoarele două săptămâni sunt esențiale”, a arătat Park Neung Hoo, relatează Agerpres.

Vă reamintim că ridicarea progresivă a restricțiilor impuse de autoritățile sud-coreene pentru a încetini răspândirea virusului SARS-CoV-2 a fost umbrită de recenta apariţie a unui nou focar de coronavirus, de această dată în centrul de distribuţie a corespondenţei din Bucheon, o suburbie a capitalei Seul. Focarul nou-apărut vine la scurt timp după alerta declanșată ca urmare a apariției unui centru de infecție într-un cartier al capitalei sud-coreene ( Itaewon -n.r.) cunoscut pentru viata sa de noapte, în special în mai multe cluburi frecventate de comunitatea homosexuală.

Revenind la centrul de distribuţie a corespondenţei din Bucheon, până în această dimineață au fost confirmate peste 80 de cazuri în rândul angajaților și al persoanelor cu care au intrat în contact, în vreme ce peste 4.000 de persoane au fost testate.

În toată această perioadă extrem de agitată, ministrul Sănătăţii le-a recomandat locuitorilor Seulului să evite aglomerația cât mai mult posibil, mai ales în următoarele două săptămâni. Apelul său este cu atât mai important, cu cât trebuie să nu pierdem din vedere că în zona metropolitană Seul trăiește aproape jumătate din populația de 51,6 milioane de locuitori a Coreii de Sud.

Până în prezent, Guvernul nu a luat în calcul reînchiderea școlilor, deschise și ele în mod etapizat de curând, mai exact pe 20 mai.

Astăzi au fost raportate 79 de noi cazuri de infectare cu COVID-19, cea mai mare creștere zilnică în aproape două luni, ceea ce duce la 11.344 numărul total al cazurilor de infectare cu virusul din China.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.