1_mhcK1tGW7iRB_t7WtexNdQ

Drama “The King: Eternal Monarch” nu este apreciată de publicul coreean

Drama romantică și fantastică “The King: Eternal Monarch” a fost unul dintre cele mai așteptate seriale TV pentru prima jumătate a anului 2020 în Coreea de Sud,  mai ales pentru că îi reunea pe scenarista celebra  Kim Eun-sook, actorul Lee Min Ho, dar si regizorul Baek Sang Hoon ( cel care a a realizat hit-ul “Descendants of the Sun” în 2016 )

Mai mult, Lee  Min Ho a ales această dramă  drept proiectul său de revenire după pauza de aproximativ doi, timpul pe care actorul l-a petrecut în armata.

Însă aceasta drama  cu un  buget mare, care a fost finanțată și de gigantul american de streaming Netflix, a înregistrat rating-uri scăzute până la un nivel record de mic. După începerea difuzării s-a constatat că se află cu mult sub rating-urile înregistrate de serialele anterioare ale scriitoarei Kim Eun Sook precum “Descendants of the Sun” (2016), “Goblin” (2016) si  “Mr. Sunshine” (2018).

La anumite episoade drama părea că a  reușit să-și își remedieze  tendința descendentă de vizionare, dar episodul difuzat pe 22 mai nu a reușit să mențină această tendinta promițătoare. Conform datelor furnizate de  Nielsen Korea, episodul din  22 mai a obținut o cotă medie de 5,2% și 6,6%. Nu numai că aceste evaluările au marcat o scădere a spectatorilor față de episodul anterior, dar au stabilit și un nou record pentru cele mai scăzute rating-uri ale dramei până în prezent.

Cum se pot explica aceste rating-uri ?

Drama nu a reușit să impresioneze publicul coreean, prin urmare rating-ul a fost serios afectat. Mulți consideră că controversele asupra scenelor sale istorice au subminat reputatia dramei.

Experții  sunt de parere că serialul  nu reușește să explice pe deplin universul paralel publicului. Astfel privitorii se plâng de faptul că cele două lumi diferite , mai exact Imperiul Coreean și Republica Coreea din prezent, sunt , de fapt,foarte asemănătoare.

“Este o dramă romantică, dar dragostea dintre cele două personaje  principale nu este în prim plan”, a spus criticul cultural Ha Jae-geun. “Povestea se desfășoară într-un ritm relativ lent, iar lumea paralelă este prea complexă pentru a o  înțelege.”

În același timp, unii privitori susțin că sunt distrași de publicitatea excesivă realizata prin plasarea produselor în dramă. Branduri sau siglele  sunt afișate prea des, iar protagoniștii se folosesc prea des de acest fel de publicitate.

Anterior drama a fost foarte criticata  pentru in unele scene existau elemente care semanau foarte mult cu stilul japonez. Oamenii au remarcat că turlele clădirilor palatului din lemn ale Imperiului Coreean au unele caracteristici japoneze, iar o navă japoneză arăta similar cu o navă de război coreeană, regasita  într-o luptă maritimă între Imperiul Coreean și Japonia. In legatura cu aceasta controversa producatorii dramei au oferit scuze si au promis sa corecteze acele scene la momentul respectiv.

„Este greu să găsești niște conversații inteligente, creative și coloane sonore atrăgătoare în drama, pe care scriitorul le-a prezentat până acum”, a remarcat criticul cultural  Ha. “Cred că drama ar  trebui să se concentreze mai mult pe romantism și să accelereze ritmul pentru a atrage mai mulți spectatori în episoadele rămase.” A fost recomandarea pe care el o face pentru a mai remedia rating-urile dramei.

Chiar daca nu a reusit sa atinga nivelul asteptarilor publicului coreean, noi am dori sa stim parerea voastra, spectatorii care urmaresc in prezent drama “The King: Eternal Monarch”. Va incurajam sa ne spuneti cum vi se pare aceasta drama pana acum.
There is 1 comment

Add yours
  1. Doina Arhire

    Cele scrise mai sus sunt pertinente!
    Serialul The King- Eternal Monarch este un fel de ” mult zgomot pentru nimic”, dupa parerea me…si nu il parafrazez pe marele Will in mod admirativ! Am crezut ca prima mea impresie despre serial este gresita…dar, nu…
    O poveste stearsa, fara pic de dramatism, fara noima…lumi paralele?! Nici macar….chimie intre personaje…dar de unde( poate doar intre The King si calul lui superb).
    Timp si bani pierduti pentru o poveste de duzina!


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.