copii

Coreea de Sud închide 500 de școli ca urmare a noilor focare de COVID-19. Alte 838 de școli și-au amânat redeschiderea

500 de şcoli din Coreea de Sud s-au închis, la numai nouă zile de la redeschidere lor! În plus, începând de ieri, 28 mai, un număr de 838 de școli din toată țara au amânat redeschiderea cursurilor ca urmare a continuării creşterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus. Este vorba despre 56 de cazuri noi de COVID-19 raportate în ultimele 24 de ore – o cifră puţin mai scăzută decât recordul din ultimele două luni, de 79 de cazuri, înregistrate cu o zi în urmă, informează BBC și CNN. Majoritatea noilor cazuri au legătură în continuare cu centrul de distribuţie din Bucheon, situat în vestul capitalei Seul.

Depozitul este deținut de cea mai mare companie de e-commerce din ţară, Coupang (쿠팡), și se pare că focarul a pornit pentru că reprezentanții companiei nu au respectat cu stricte măsurile impuse de autorități pentru a preveni răspândirea epidemiei. Astfel, în urma unui control epidemiologic realizat în cadrul companiei de autoritățile cu competențe în domeniu au fost descoperit urme de coronavirus pe pantofii angajaților și pe hainele acestora.

Este posibil ca numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 să continue să crească în Coreea de Sud deoarece autoritățile continuă să testeze mii de angajați din centru.

Aproximativ 58 de cazuri noi au fost înregistrate vineri, ceea ce a făcut ca numărul total de cazuri la nivel național să ajungă la 11.402.

În total, 251 de școli din Bucheon au fost nevoite acum să își închidă porțile. Un reporter de la Korea Times, care citează Ministerul Educației din Seul, spune că alte 117 școli din capitala Seul au amânat redeschiderea lor având în vedere contextul actual. Același reporter susține că un elev din Seul, a cărui mamă lucra la depozitul Coupang, a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus.

Parcurile publice și muzeele din Seul și orașele din jur au fost acum închise. În plus, autoritățile solicită întreprinderilor să încurajeze o munca mai flexibilă, iar oamenilor li se cere din nou să evite aglomerațiile.

Coreea de Sud a trebuit să facă față unuia dintre cele mai grave focare ale epidemiei de coronavirus la începutul acestui an, fiind apreciată la nivel internațional grație programului extins „de urmărire, testare și tratare”.

Totuși, în săptămânile recente s-a observat apariția de noi focare, inclusiv unul legat de un bărbat care a vizitat cinci cluburi de noapte și baruri în districtul din Itaewon (Seul), cunoscut pentru viața sa de noapte, la începutul acestei luni.

Potrivit agenției oficiale de presă Yonhap News, aproximativ 266 de cazuri au fost depistate în clusterul din Itaewon.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.