Untitled

Se întâmplă acum în Coreea: Autostrăzi majore din Seul închise parțial. Alerte repetate de inundații pe măsură ce precipitații fără precedent cresc nivelul apei râului Han

Autostrăzi importante din Seul au fost închise parțial, astăzi, ca urmare a primelor alerte de inundații emise în ultimii 9 ani pentru zone din apropierea unui pod major peste râul Han, pe măsură ce ploi torențiale au crescut nivelul apelor râului ce străbate capitala Coreei de Sud, informează agenția națională de presă Yonhap.

 Astfel, potrivit sursei citate, câteva secțiuni din drumul expres urban Dongbu, șoseaua de centura a orașului Seul, Olympic-daero și din autostrada din nordul Gangbyeon-ului au fost închise traficului din cauza nivelului crescut al apelor, conform poliției metropolitane a orașului Seul.

O secțiune din autostrada Sebu Dongbu Urban Express este închisă pe 6 august 2020, după ce ploile abundente au crescut nivelul apei
de pe râul Han.

Pe măsură ce ploile torențiale au continuat să cadă asupra zonelor metropolitane și centrale, autoritățile au deschis ecluzele de la barajul Soyang River și Paldang mai devreme în cursul zilei de astăzi, eliberând apele spre vărsare în mare prin intermediul râului Han.

  Un parc de pe marginea râului din districtul Banpo al orașului Seul este, de asemenea,  inundat din cauza ploilor puternice din 6 august.

 

Râul umflat a forțat autoritățile să interzică accesul către drumurile de pe malul râului din zona Yeouido, dar și din alte zone. Podul Jamsu care leagă părțile de nord și de sud ale orașului au rămas, de asemenea, închis, și asta pentru că nivelul apelor deasupra podului Jamsu a atins un nivel record de 11,3 metri cu puțin timp înainte de prânz, cupinzând complet podul. O maximă anterioară atinsă a fost de 11,03 metri atins în timpul musonului din iulie 2011, conform Centrului de Control al Nivelului Râului Han.

Începând cu ora 11:00 AM, o alertă de inundații a fost, de asemenea, emisă în apropiere de podul Han din centrul orașului. Centrul de Control al Nivelului Râului Han din cadrul Ministerului Mediului a emis alerta deoarece nivelul local al apei atinsese 8,23 metri, aproape de cei 8,5 metri considerat risc serios pentru inundații.

Și asta nu e tot. Nivelul apei era preconizat să crească chiar și mai mult, posibil peste 8,5 metri la ora prânzului, fiind pentru prima dată din iulie 2011 când o alertă a fost emisă pentru această zonă a râului. În plus, toate cele 11 parcuri care străjuiesc râul Han au fost de închise pentru vizitatori și vehicule datorită riscului.

Totodată, un număr de 11 din cele 25 de districte ale Seulului, inclusiv Yongsan, Gangnam, Seocho și Mapo se află sub risc de inundații din cauza “nivelului anormal al apei”, conform declarațiilor autorităților.

 Pe măsură ce ploile puternice continuă să facă ravagii în zonele centrale ale Coreei de Sud, inclusiv în zona metropolitană a orașului Seul, bilanțul deceselor a ajuns la 16 în această lună, conform Centrului de Protecție împotriva Dezastrelor. În tot acest timp, 11 oameni rămân dispăruți începând cu dimineața zilei de astăzi din cauza ploilo, iar mai mult de 1600 de oameni au fost recolați din zonele cel mai grav afectate, cum sunt provinciile de Nord și Sud ale Chungcheong, Gyeonggi și Gangwon.

Locuitorii unui sat din Cheorwon, provincia Gangwon, evacuează o zonă inundată într-o barcă – 5 august 2020.

În altă ordine de idei, alți 5 oameni, inclusiv un ofițer de poliție și un funcționar public au dispărut în Chuncheon, la 85 de km N-E de Seul. O ambarcațiune gonflabilă și o navă de patrulă au fost trimise să ajute după ce un vas al poliției s-a răsturnat în timp ce efectua o operațiune de reparație la barajul Uiam din oraș. Toate cele 3 vase, cu 8 oameni în total, la bord, au fost luate de ape le baraj, cinci din ei fiind dispăruți și unul decedat.

Pe de altă parte, 3 linii de tren, inclusiv Taebaek și Chungbuk, au rămas total sau parțial nefuncționale, în timp ce 39 de drumuri din zonele afectate au fost închise din cauza alunecărilor de teren generate de ploile torențiale, conform autorităților.

Începând cu dimineața acestei zilei, mai mult de 5.000 de case și unități au fost raportate ca inundate sau avariate în cea mai recentă luptă cu inundațiile dusă de autoritățile sud-coreene. Totodată, aproape 8.065 de hectare de teren agricol au fost inundate sau distruse complet.

Drumurile de-a lungul râului Han din Seul sunt goale pe 6 august 2020, deoarece râul s-a umflat și a ieșit din matcă pe fondul ploilor torențiale.

 Cerul s-a limpezit după-amiază în majoritatea regiunilor și toate alertele de ploi puternice au fost ridicate, cu excepția zonelor montane de pe insula Jeju. Cu toate acestea, autoritățile rămân vigilente împotriva daunelor adiționale deoarece în zona metropolitană a orașului Seul și în regiunile centrale se preconizează mai multă ploaie în pentru ziua de vineri.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.