13

Amplu protest al medicilor la Seul. Planul guvernului de a crește numărul studenților la medicină, contestat de cei din sistem. Află MOTIVELE

Mii de medici rezidenţi din Coreea de Sud au protestat, astăzi, în faţa parlamentului din Seul, în cadrul unei greve de 24 de ore împotriva planului guvernului de a creşte numărul studenţilor la medicină din ţară, în perspectiva unor noi crize sanitare cum a fost pandemia de coronavirus, relatează Reuters şi Yonhap, preluate de Agerpres.

Astfel, circa 70% din cei 16.000 de membri al Asociaţiei rezidenţilor în Medicină din Coreea (KIRA) s-au alăturat protestului care, potrivit Yonhap, nu a creat perturbări majore deoarece spitalele au mobilizat lucrători sanitari alternativi.

Lucrurile nu se opresc însă aici. Asociaţia Medicală Coreeană( KMA), reprezentând 130.000 de medici, a anunțatdeja o grevă generală pentru vinerea viitoare.

Protestatarii contestă planul guvernului de la Seul de a creşte numărul studenţilor la medicină la aproape 3.500 de la 3.000, cât sunt în prezent, în următorii 10 ani, în ideea de a pregăti mai bine ţara în eventualitatea unei noi crize sanitare. Rezidenţii susţină însă că din fondurile alocate în acest scop ar trebui mai curând majorate salariile medicilor, ceea ce i-ar încuraja să se mute în zone rurale, unde este nevoie de mai mulţi doctori. Medicii mai spun şi că guvernul trebuie să discute în prealabil măsurile preconizate cu cei din sistem.

Reprezentanții asociaţiei susțin, de asemenea, că “medicii tineri sunt plătiţi cu salariul minim şi lucrează 80 de ore pe săptămână, dublu faţă de cât stipulează legea muncii”, menţionând că pregătirea unui medic costă până la 300 de milioane de woni (253.000 de dolari), ceea ce ar însemna că programul anunţat de guvern ar costa peste o mie de miliarde de woni. 

Manifestanţii, care au purtat pe toată durata protestului echipamente de protecţie, au arborat pancarte cu mesaje ca “Rezidenţii nu sunt sclavi” şi “Rezidenţii sunt viitorul Coreei de Sud”. Protestul a fost unul tăcut, scandările fiind interzise de organizatori pentru a evita propagarea virusului, a asigurat KIRA.
There is 1 comment

Add yours
  1. Mariana Mirela Badea

    잘 했어, 나는 당신을 축하합니다. 이것은이 바이러스에 의해 주어진 상황에서 평화로운 시위가 이루어지는 방법입니다. 홍수와 산사태가 있어 미안하지만 하나님은 통제하고 계시며 여러분이 가진 문제를 해결하실 것입니다. 난 너희들을 사랑해요. ❤️


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.