PYH2020082505490005600_P4

Coreea se confruntă cu taifunul Bavi, unul dintre cele mai puternice din sezonul ploios

Coreea de Sud a intrat în alertă în privința taifunului Bavi, miercuri, 26 august, întrucât el reprezintă cel de-al optulea tifon al sezonului și unul dintre cele mai puternice furtuni din acest an și ar fi trebuit să afecteze majoritatea țării în cursul zilei, potrivit Yonhap.

Taifunul călătorea pe apele 210 km sud-vest de Seogwipo, insula din sudul stațiunii Jeju, la ora 11:00 cu viteza de 19 km/ h, potrivit Administrației Meteorologice din Coreea (KMA). Viteza maximă a vântului său a fost de 45 de metri pe secundă.

KMA prognozează că taifunul urma să se apropie de Insula Heuksan în Marea Galbenă în jurul orei 8 p.m. iar spre Seul în jurul orei 4 – 5 a.m., joi. Atunci era de așteptat să se mute în sus în provincia Hwanghae din Coreea de Nord la 5 până la 6 a.m.

Agenția meteo a preconizat că furtuna tropicală va aduce rafale puternice care ar putea să bată recordul stabilit de Taifunul Maemi în anul 2003. Vă spun doar că Maemi a înregistrat o viteză maximă a vântului de 60 de metri pe secundă pe 12 septembrie 2003. O viteză a vântului de 35 mps poate deraia trenurile, iar dacă depășește 40 mps, vântul poate chiar să răstoarne mașini și roci uriașe.

“Se estimează că Bavi va înregistra un record în rândul taifunurilor care au trecut prin Marea Galbenă”, a spus Woo Jin-kyu, cercetător al agenției meteo, “Viteza vântului va depinde de viteza și puterea taifunului, dar rafalele puternice sunt așteptat.”

Miercuri a fost instituită o avertizare de taifun pentru Insula Jeju și părți din provincia Jeolla de Sud, cu rafale puternice care măsoară 28 mps și ploi abundente care măsoară 30 mm pe oră.

Ploaie puternică cu peste 500 mm și rafale puternice cu viteze maxime instantanee ale vântului de 40 până la 60 mps au fost așteptate în Jeju, potrivit KMA. Se așteaptă ca Bavi să lovească mai grav regiunea vestică a țării, pe măsură ce trece prin Marea Galbenă.

Prin urmare, zborurile și feriboturile au fost suspendate în toată țara, în timp ce taifunul se apropia de Coreea. Toate cele 483 de zboruri care au fost programate să sosească sau să plece de pe Aeroportul Internațional Jeju, miercuri, au fost anulate, potrivit sucursalei Jeju a Korea Airports Corp.

” Se așteaptă ca Aeroportul Internațional Jeju să fie aglomerat joi, 27 august. Vă rugăm să verificați informațiile de zbor în avans înainte de a vizita aeroportul”, a spus un oficial al aeroportului din Jeju.

15 feriboturi care pleacă din Jeju au fost, de asemenea, anulate, cu peste 1.900 de nave care vor staționa în porturile insulei înaintea furtunii tropicale. Și rutele de drumeție de pe Muntele Halla, cel mai înalt vârf al insulei, au fost, restricționate. De asemenea, zborurile au fost anulate pe aeroporturile din Seul, Gimhae și Ulsan. Peste 50 de zboruri programate pentru a pleca de la Aeroportul Internațional Gimpo și pentru a ajunge la Gimhae și Jeju au fost anulate, potrivit Korea Airports Corp. Acest taifun va mai afecta și unele centre de screening în aer liber din capitală, care se găsesc în corturi și containere, prin urmare ele trebuie să fie închise între orele 9 și 13.00 joia aceasta.

“Vă rugăm să vă pregătiți temeinic, deoarece vânturile puternice pot afecta centrele de screening în aer liber, șantierele și instalațiile de alimentare. Acest lucru ar putea provoca pagube secundare, precum și declanșarea pierderilor la ferme”, a spus KMA.




There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.