maxresdefault

Coreea de Sud a lansat primul tren de mare viteză electric fabricat în țară

Un tren de mare viteză cu emisii reduse de carbon și ecologic care a fost fabricat în Coreea de Sud a fost lansat cu numele KTX-Eum.

Compania  Feroviară din Coreea a declarat  pe 5 ianuarie, că noul tren a plecat în prima sa călătorie pe ruta care leagă stația Cheongnyangni din Seul și Andong, provincia Gyeongsangbuk-do, în conformitate cu deschiderea liniei duble electrificate Wonju – Jecheon, potrivit korea.net

KTX-Eum este primul tren electric de mare viteză fabricat pe plan intern, cu vagoane autopropulsate. Compania a specificat că poate găzdui mai mulți pasageri, deoarece nu are nevoie de locomotivă și poate adăuga sau reduce viteza pe distanțe scurte. Deoarece trenul este alimentat de energie electrică, nu emite praf fin, iar emisiile sale de dioxid de carbon  (CO2) sunt doar 70% față de trenurile cu motorină și 15% față de autoturisme.

Noul tren are nevoie de puțin peste 2 ore pentru a ajunge la Andong din gara Cheongnyangni din Seul, mult mai rapid decât timpul precedent de 3 ore și 54 de minute. Acest lucru îmbunătățește foarte mult accesibilitatea între zona metropolitană din Seul și regiunea centrală a țării.

Cu o viteză maximă de 260 km pe oră, noul tren din Seul are nevoie de 1 și 8 minute pentru a ajunge la Jecheon, provincia Chungcheongbuk-do, 1 și 45 de minute până la Yeongju, provincia Gyeongsangbuk-do și 2 ore și 3 minute către Andong.

Pe 4 ianuarie, președintele Moon Jae-in a făcut o  vizită oficială în stația Wonju din Wonju, provincia Gangwon-do, pentru a merge cu trenul cu o zi înainte de lansarea sa oficială.

Președintele țării a fost impresionat de această lansare și a lăudat noul tren spunând: „Dacă drumurile ar fi fost arterele dezvoltării noastre economice în secolul al XX-lea, căile ferate constituie principalele artere ale progresului economic și social în secolul XXI”.

„Forța, care conduce  procesul  de transformare a vieții noastre de zi cu zi și sprijină punerea în aplicare a noilor tehnici ecologice, digitale și de  echilibrare regională, provine și din calea ferată” a mai specificat președintele.

Mai jos este reportajul cu vizita oficială a președintelui Moon Jae-in și cu această ocazie vă invit să vedeți cum arată acest nou tren.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.