Untitled

Filmul sud-coreean „Minari” face ISTORIE la Oscar, cu 6 nominalizări, una dintre ele la categoria “Cel mai bun film”!

„Minari” și echipa sa sunt pregătiți pentru șase premii Oscar!

Filmul de succes „Minari” este regizat de Lee Isaac Chung, iar în rolurile principale joacă Steven Yeun, Han Ye Ri, Alan Kim, Noel Kate Cho, Youn Yuh Jung și Will Patton. Bazat pe experiențelor din viața reală ale regizorului, filmul este despre o familie de imigranți sud-coreeni care încearcă să înceapă o nouă viață în America rurală în anii 1980, potrivit soompi.com.

Sursă foto: soompi.com

Nominalizările pentru cea de-a 93-a ediţie a galei premiilor Oscar din acest an au fost anunțați luni, 15 martie, pe listă aflându-se și „Minari”, inclus la categoria “Cel mai bun film”. Actorul Steven Yeun este nominalizat la categoria “Cel mai bun actor”, Youn Yuh Jung – “Cea mai bună actriță în rol secundar”, Lee Isaac Chung – “Cel mai bun regizor”, Lee Isaac Chung – “Cel mai bun scenariu original” și Emile Mosseri – “Muzică originală”.

Steven Yeun este primul actor asiatico-american care a fost nominalizat la categoria “Cel mai bun actor” din cadrul premiilor Oscar, în timp ce Youn Yuh Jung este prima persoană de naționalitate coreeană nominalizată la categoria “Cea mai bună actriță într-un rol secundar” la Oscar!

„Minari” a câștigat deja premiul pentru “Cel mai bun film cinematografic într-o limbă străină” la cea de-a 78-aediție a Globurilor de Aur și a plecat acasă cu “Marele premiu al juriului” și “Premiul publicului” la Festivalul de film Sundance din 2020.

Pelicula și micul-star Alan Kim au obținut, de asemenea, ambele victorii la cea de-a 26-a ediție a Critics Choice Awards. Până în prezent, filmul și echipa sa au câștigat nu mai puțin de 91 de trofee la ceremonii de premiere și asociații.

Filmele care concurează la categoria “Cel mai bun film” a celei de-a 93-lea ediții a galei premiilor Oscar alături de „Minari” sunt  “The Father,” “Judas and the Black Messiah,” “Mank,” “Nomadland,” “Promising Young Woman,” “Sound of Metal” și “The Trial of the Chicago 7”.

La categoria “Regie” sunt, de asemenea, nominalizați Thomas Vinterberg (“Another Round”), David Fincher (“Mank”), Chloé Zhao (“Nomadland”) și Emerald Fennell (“Promising Young Woman”).

Alături de Steven Yeun, nominalizați la categoria “Cel mai bun actor” sunt  Riz Ahmed (“Sound of Metal”), Chadwick Boseman (“Ma Rainey’s Black Bottom”), Anthony Hopkins (“The Father”) și Gary Oldman (“Mank”).

Pentru titlul de “Cea mai bună actriță în rol secundar”, Youn Yuh Jung se luptă cu Maria Bakalova („Borat Subsequent Moviefilm”), Glenn Close („Hillbilly Elegy”), Olivia Colman („The Father”) și Amanda Seyfried („Mank”).

Nominalizații la categoria “Scenariu original” includ, de asemenea, “Judas and the Black Messiah,” “Promising Young Woman,” “Sound of Metal,” and “The Trial of the Chicago 7”.

Alături de Emile Mosseri („Minari”) la categoria “Muzică originală” sunt nominalizați “Da 5 Bloods” (Terence Blanchard), “Mank” (Trent Reznor, Atticus Ross), “News of the World” (James Newton Howard) și “Soul” (Trent Reznor, Atticus Ross, Jon Batiste).

Ceremonia de decernare a premiilor Academiei Americane de Film va avea loc pe 26 aprilie, de la ora 3:00 dimineața.

Pe aceeași temă:

„Minari” a câștigăt premiul pentru Cel mai bun film într-o limbă străină la cea de-a 26-a ediție a Critics Choice Awards. Alan Kim a acceptat cu lacrimi în ochi premiul pentru Cel mai bun actor tânăr

“Minari” desemnat -Cel mai bun film străin la Globurile de Aur 2021

Filmul “Minari” – coproducție Coreea de Sud -SUA primește o nominalizare la Globurile de Aur 2021




There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.