AEN20210817007800315_02_i_P4

Insula Jeju trece la Nivelul 4, cel mai dificil al distanțării sociale pentru a putea face față cazurilor COVID-19 în creștere


Insula Jeju, cea mai populară destinație de călătorie din Coreea de Sud, urmează să își ridice restricțiile de distanțare socială la cel mai dur nivel, respectiv 4, săptămâna aceasta pentru a face față unei creșteri recente a cazurilor COVID-19, a declarat marți guvernul provincial, potrivit Yonhap. 

Guvernul din Jeju a anunțat că măsurile de distanțare socială de nivel 4, mai riguroase față de cele de nivelul actual 3, vor intra în vigoare în toată insula miercuri, 18 august  și vor dura până la miezul nopții din data de  29 august.

Foto: Yonhapnews

În situația declanșării nivelului 4, toate cele 12 plaje publice și cele 498 de facilități sociale pentru vârstnici de pe insulă vor fi închise. Adunările private de până la 2 persoane sunt permise după ora 18:00 și până la 4 persoane înainte de ora 18:00.

De asemenea, facilitățile multifuncționale, inclusiv restaurantele și cafenelele, vor fi permise să fie deschise până la ora 22:00 și 1.035 de facilități de divertisment pentru adulți, inclusiv baruri, cluburi și săli de cântat vor fi  obligate să se închidă temporar.

Autoritățile sanitare au spus că în Jeju s-a  raportat 290 de cazuri confirmate de COVID-19 în ultima săptămână, sau o medie zilnică de 41,43.

În prezent, zona capitalei  Seul și alte 6 orașe, inclusiv orașul portuar sudic Busan și orașul central Daejeon, se află sub restricții de distanțare socială de nivel 4.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.