ARTICOL 12.12.21

12 dintre cele mai tari și mai rele femei războinice din serialele coreene

Nimic nu se compară cu a vedea o protagonistă într-un serial care se descurcă excelent în orice moment. A existat o bună parte din actrițele care și-au etalat carisma prin acest tip de roluri, iar asta nu face decât să le admirăm și mai mult. Unele dintre actrițe chiar își fac singure cascadoriile și s-au antrenat viguros timp de luni de zile pentru a se pregăti pentru rolurile lor respective. Iată 12 dintre cele mai tari și mai rele femei războinice din K-dramele.

1. Krystal in “Search”

Krystal joacă rolul lui Son Ye Rim, un locotenent dur care se alătură unei echipe speciale care încearcă să deslușească misterul mai multor dispariții și crime care au avut loc în DMZ (zona demilitarizată). Serialul îl are în rol principal și pe Jang Dong Yoon în rolul lui Yoon Dong Jin, un sergent care se alătură și el echipei și care s-a întâmplat să se fi întâlnit cu Son Ye Rim.

A o vedea pe Krystal jucând un personaj pe care nu l-a mai interpretat până acum a fost de-a dreptul impresionant. Este dură, puternică și nemiloasă în serial, cu o carismă care atrage pe oricine. Felul în care acest idol K-pop poate trece de la a dansa pe scenă la a doborî fizic creaturi vicioase în acest serial este doar o dovadă a cât de mare actriță este. Ea poate prelua orice rol si se descurca de minune.

2. Ha Ji Won in “The King 2 Hearts”

Nimic nu se compară cu o poveste de genul “de la dușmani la îndrăgostiți”, cum este cea din “The King 2 Hearts”, în care sunt implicați o femeie din Coreea de Nord și un bărbat din Coreea de Sud. Cu Lee Seung Gi în rolul prințului Jae Ha și Ha Ji Won în rolul unui agent al forțelor speciale nord-coreene, Kim Hang Ah, drama spune povestea modului în care cei doi ajung să se îndrăgostească.

Ha Ji Won a avut mai multe K-dramas în care și-a etalat abilitățile de acțiune. Ha Ji Won este cu ușurință una dintre acele actrițe menționate atunci când ne gândim la vedetele feminine de acțiune. Ea are carisma și intensitatea necesare pentru a se descurca în aceste roluri, iar interpretarea ei în “The King 2 Hearts” este atât de impresionantă și de credibilă. Ea joacă rolul unei instructoare a forțelor speciale care este letală cu mâinile ei și nici măcar nu transpiră când îi doboară pe cei mai duri oameni de-a lungul seriei. Aceasta este Ha Ji Won a noastră!

3. Kim Hye Soo in “Hyena”

În “Hyena”, Yoon Hee Jae (Joo Ji Hoon) se îndrăgostește de Jung Geum Ja (Kim Hye Soo) și arată destul de clar că vrea să fie cu ea. Ceea ce nu știe Hee Jae este că totul face parte din planul măreț al lui Geum Ja. Hee Jae este avocat la o firmă de avocatură de elită, iar Geum Ja, care este și ea avocat, încearcă să facă tot ce poate pentru a obține cazuri de profil înalt, astfel încât să poată face mai mulți bani. Cele două își dau seama că sunt total opuse și că este mai bine să stea departe una de cealaltă, asta până când un caz anume le obligă să lucreze împreună.

O avocată nu prea este ceea ce îți vine în minte când te gândești la un războinic, dar Kim Hye Soo în “Hyena” este, fără îndoială, o războinică. Când îl doboară de una singură pe un bărbat care încearcă să o ucidă, purtând tocuri și o poșetă, ea și-a câștigat titlul de războinică. Nu există nimic pe străzi care să o intimideze sau să o sperie pe Jung Geum Ja, iar ea este dispusă să înfrunte orice îi iese în cale.

4. Sooyoung in “Tell Me What You Saw”

“Tell Me What You Saw” este un thriller misterios despre Oh Hyun Jae (Jang Hyuk) care este un profiler și a pierdut totul. El se asociază cu Cha Soo Young (Sooyoung), care are un dar special și o memorie fotografică uimitoare. Ei lucrează împreună pentru a rezolva un mister care implică un criminal în serie.

Să o vedem pe Sooyoung într-un rol de detectiv nemilos este tot ce ne-am fi putut dori. Carisma cu care joacă este incontestabil de bună, iar scenele ei de luptă arată fără efort. Intensitatea din ochii ei în timp ce se confruntă cu diverși suspecți și martori îi pune cu adevărat în valoare abilitățile de actriță. Sooyoung este făcută pentru a face K-dramas de acțiune și nu putem decât să sperăm că va continua pe această cale!

5. Han So Hee in “My Name”

Yoo Ji Woo (Han So Hee) a crescut având ca tată un mafiot. Când acesta este ucis cu brutalitate, ea devine ofițer de poliție pentru a afla cine din cadrul departamentului de poliție este responsabil de moartea tatălui ei.

Han Soo Hee câștigă foarte bine premiul de războinică a anului. Interpretarea ei în rolul brutalei și nemiloasei Ji Woo din “Numele meu” este executată impecabil. Scenele de luptă crâncenă și modul în care ea se descurcă cu fizicul din toată acțiunea sunt aproape incredibile. Transformarea lui Han So Hee și versatilitatea în toate rolurile pe care și le-a asumat sunt remarcabile.

6. Lee Si Young in “Sweet Home”

Bazat pe webtoon-ul cu același nume, “Sweet Home” este despre Cha Hyun Soo (Song Kang), un elev de liceu hărțuit care își pierde familia într-un accident. El se mută într-un apartament și se confruntă cu monștrii care cuceresc încet-încet lumea. El luptă pentru a apăra apartamentul în care locuiește împreună cu un grup de alți chiriași. Printre acești locatari se numără și fostul pompier Seo Yi Kyung (Lee Si Young).

Nu este un secret că Lee Si Young este o vedetă de acțiune. Se știe că face exerciții fizice viguroase și că a făcut și ceva box amator, ceea ce este cel puțin impresionant. Ea s-a umflat pentru rolul lui Seo Yi Kyung din “Sweet Home” și a fost mai mult decât evident că a muncit ridicol de mult pentru a deveni personajul ei din serial. Chiar nu ne puteam aștepta la mai puțin de la Lee Si Young.

7. Kim Sejeong in “The Uncanny Counter”

Jo Byeong Gyu, Yoo Joon Sang, Kim Sejeong și Yeom Hye Ran joacă în “The Uncanny Counter”, o dramă bazată pe un popular webtoon. Serialul are o poveste unică, deoarece implică un băiat pe nume So Moon (Jo Byeong Gyu), care a rămas infirm și orfan după ce el și părinții săi au avut un accident de mașină. Ca elev de liceu, So Moon dobândește puteri necunoscute și ajunge să afle că acestea i-au fost date pentru ca el să poată lupta cu spiritele rele care refuză să meargă în viața de apoi.

Este greu de crezut că acest idol K-pop luminos și zâmbitor se poate transforma într-o mașină de luptă împotriva spiritelor malefice, slabă și rea, dar o face aproape impecabil. Este evident că Kim Sejeong a muncit din greu atunci când vine vorba de interpretarea eficientă a personajului ei de supererou Do Hana în “The Uncanny Counter”. Carisma din ochii ei în timp ce îi doboară pe bătăuși, criminali și spirite malefice este de nerefuzat. Abia aștept să o văd în mai multe roluri de acțiune!

8. Kim Tae Ri in “Mr. Sunshine”

Această superproducție epică a unui serial îi are ca protagoniști pe Lee Byung Hun, în rolul lui Eugene Choi, și pe Kim Tae Ri, în rolul lui Go Ae Shin, într-o piesă istorică plasată la începutul anilor 1900. Povestea îl implică pe Eugene care se îndrăgostește de Ae Shin, în ciuda trecutului lor extrem de diferit. Eugene s-a născut ca sclav, dar fuge în Statele Unite, unde devine căpitan al Corpului de Marină, în timp ce Ae Shin este o nobilă din Joseon.

Performanța lui Kim Tae Ri în “Mr. Sunshine” este de neuitat. Ea face ca povestea deja sfâșietoare să fie cu atât mai convingătoare cu cât interpretează rolul lui Go Ae Shin, o femeie care duce o viață dublă în speranța de a face dreptate în orașul în care trăiește. Ea are inima unui adevărat războinic și se asigură că lucrurile se fac pentru a-și ajuta țara să caute dreptatea.

 

9. Suzy in “Vagabond”

“Vagabond” este o dramă K de acțiune și spionaj care îi ține pe spectatori în priză până la final. Povestea de dragoste fierbinte dintre cascadorul Cha Dal Geon (Lee Seung Gi), care încearcă să se răzbune pentru moartea nepotului său, și Go Hae Ri (Suzy), care joacă rolul unui agent secret, este plăcută de urmărit, și a meritat să-i vedem pe cei doi reunindu-se.

În afară de chimia de netăgăduit dintre cei doi protagoniști principali, a o vedea pe Suzy într-un alt rol de acțiune cu ștaif a fost plăcut surprinzător. Rolul ei în rolul lui Go Hae Ri dovedește încă o dată că Suzy nu este doar un chip frumos. Ea poate da cu adevărat un pumn și o face într-un mod foarte convingător ca actriță de acțiune. Să sperăm că “Vagabond” se va întoarce cu un sezon 2 pentru ca ea să-și poată relua rolul!

10. Park Bo Young in “Strong Woman Do Bong Soon”

Această comedie romantică îi are în rolurile principale pe Park Bo Young, Park Hyung Sik și o grămadă de actori secundari amuzanți. K-drama urmărește povestea lui Do Bong Soon (Park Bo Young), o tânără înzestrată cu o forță supraomenească. Ea se îndrăgostește și speră să își îndeplinească visul de a deveni designer de jocuri.

Park Bo Young în rolul lui Do Bong Soon a adus un alt tip de eroină feminină ca protagonistă principală. În ciuda superputerniciei sale, Bong Soon are o mulțime de calități relatabile pentru mulți oameni. Luptele ei în dorința de a-și îndeplini visele și faptul că nu reușește în diverse aspecte ale vieții sale o fac un personaj adorabil. Scenele de luptă sunt, de asemenea, foarte amuzante și hilare, ceea ce nu face decât să demonstreze încă o dată că Park Bo Young le poate face pe toate.

11. Kim Ok Bin in “Arthdal Chronicles”

“Cronicile din Arthdal” a fost una dintre cele mai așteptate drame la acea vreme. Principalul motiv pentru care s-a bucurat de succes a fost distribuția sa plină de Hallyu, care îi includea pe Song Joong Ki, Jang Dong Gun, Kim Ok Bin și Kim Ji Won. Povestea implică diverse triburi care încearcă să cucerească un teritoriu. Există un trib, în special, care este condus de Tagon (Jang Dong Gun), care este malefic și care face tot posibilul pentru a se asigura că este conducătorul tuturor triburilor.

Ce ar fi o listă de actrițe războinice de K-drama fără menționarea lui Kim Ok Bin? Kim Ok Bin este cunoscută în industrie ca fiind o vedetă de acțiune și pentru că are abilitățile necesare pentru a-și asuma diverse roluri solicitante din punct de vedere fizic. Rolul ei ca Taealha în serial are atât de multe scene de acțiune mișto care îi pun în valoare în mod plăcut capacitățile de actriță de acțiune. Chiar și colegele ei de platou au menționat într-un interviu că ea a muncit cel mai mult pentru scenele de acțiune. Nu ne-am fi așteptat la mai puțin de la ea!

12. Bae Doona in “Stranger (Forest of Secrets)”

“Stranger” este o dramă despre Hwang Shi Mok (Cho Seung Woo), un procuror care are o abilitate unică de a vedea anumite părți ale locului unei crime în capul său. El colaborează cu Han Yeo Jin (Bae Doona), un detectiv pasionat, pentru a lupta împotriva infractorilor.

Bae Doona a avut și ea parte de roluri pline de acțiune. Cu “Kingdom” și “Sense8”, de asemenea, în filmografia sa, nu este străină de a da un pumn sau doi în rolurile sale. Deși personajul ei din acest serial este foarte cald la suflet în comparație cu Hwang Shi Mok, asta nu o împiedică să ofere câteva scene de acțiune dure.

Sursa:  Soompi




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.