maxresdefault

Mergi prin univers -„Space Walk” -prima structură artistică de tip roller coaster, o atracție turistică populară în Pohang

Cea mai mare instalație de artă din Coreea de Sud pe care se poate merge numită „Space Walk”/ 스페이스워크 din Pohang, provincia Gyeongsang de Nord, a devenit o atracție turistică populară recent.

Potrivit autorităților din orașul Pohang, Space Walk a câștigat rapid atenția turiștilor și a rezidenților deopotrivă, deoarece vizitatorii se pot bucura să descopere o imagine cu răsărit sau apus incredibil de frumoasă, dar și de o priveliște nocturnă fantastică de pe structura asemănătoare unei piste de montagne russe, în timp ce parcurg tot traseul.

A new attraction in Pohang called 'The Space Walk'. Open 10am - 4pm on weekdays, 10am - 5pm on weekends/holidays. : r/korea

Foto: Reddit

Se pare că peste 110.000 de oameni au vizitat instalația de la deschiderea sa, pe 19 noiembrie, anul trecut, a spus reprezentați din cadrul primăriei Pohang, potrivit Korea Times.

Această structură este opera artiștilor germani Heike Mutter și Ulrich Genth. Linia curbă cu o structură șerpuită este de 333 de metri lungime și a fost construită de POSCO, folosind aproximativ 317 de tone de oțel, (producție proprie POSCO). Au fost nevoie de doi ani și șapte luni pentru a fi finalizat aceast obiectiv.

Lucrarea creată arată ca un nor plutind în aer, astfel că instalația a fost inițial denumită „Cloud”, dar ulterior, pentru a oferi vizitatorilor o plimbare care dă senzația de a merge prin spațiu, au renumit-o „Space Walk”. Oamenii care au curajul să încerce această experiență trebuie să se bazeze pe picioarele lor pentru a urca scările pas cu pas. Din cel mai înalt punct al instalației se poate vederea peisajul plajei Yingritai, Golful Yingri, fabrica de oțel din Pohang și alte peisaje. Când se lasă noaptea, luminile de la Space Walk se vor aprinde, ceea ce este foarte impresionant și accentuează mai mult iluzia de a merge în univers sau a merge pe cer. 

It's like walking in space-the new landmark "Space Walk" in Pohang, South Korea

Foto: inf.news

Pohang boasts Korea's one and only walkable rollercoaster : National : News : The Hankyoreh

Foto: english.hani.co

Cei care l-au vizitat până acum spun că este ca și cum ai merge pe un roller coaster, existând multiple curbe și scări pe care se poate urca sau coborî. Deoarece este instalat pe un munte, vizitatorii pot, de asemenea, să privească în jos unde se află plaja Yeongildae și  fabrica de oțel POSCO.

It's like walking in space-the new landmark "Space Walk" in Pohang, South Korea

Foto: inf.news

It's like walking in space-the new landmark "Space Walk" in Pohang, South Korea

Foto: inf.news

Autoritățile din Pohang au mai spus că nu este necesară o rezervare pentru a vizita Space Walk, iar intrarea este gratuită (în anumite condiții).

Pentru siguranță, sistemul instalației este conceput pentru a bloca automat accesul atunci când numărul de persoane de pe structură depășește 150, sau în caz de vreme rea, precum precipitații abundente sau vânt puternic de 30 km/h sau mai mult. De asemenea, Copiii sub 110 centimetri înălțime nu au voie să intre, iar cei sub  vârsta de 12 ani trebuie să fie însoțiți de un adult.

Programul de vizitare pentru Space Walk este acum de la 10:00 până la 16:00 în zilele lucrătoare și  până la 17:00. în weekendurile din sezonul de iarnă. Apoi programul de funcționare va fi prelungit între orele 9:00 și 20:00 începând din luna martie. Guvernul orașului a îmbunătățit facilitățile relevante prin recondiționarea traseelor ​​către Space Walk și remodelarea toaletelor din Hwanho Park.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.