ked202107260049

Exporturile de kimchi din Coreea au atins un nou record în 2021

Exporturile de Kimchi ale Coreei de Sud au atins anul trecut un record de 159,9 milioane de dolari, cu un excedent de 19,2 milioane, potrivit Ministerului Agriculturii, Alimentației și Afacerilor Rurale.

Foto: KoreaTimes

Este pentru prima dată când țara vede un excedent în comerțul cu kimchi din anul 2009. Coreea de Sud importă, de asemenea, kimchi în principal din China.

Kimchi este o garnitură tradițională coreeană făcută în mod normal din varză fermentată, dar se mai poate face și din alte legume, sare și ardei iute și este consumată aproape  la toate mesele în societatea coreeană.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii transmis de Yonhap, exporturile de kimchi au crescut anual cu 18% în ultimii cinci ani. De asemenea, în ultimii cinci ani,  s-a observat că numărul țărilor importatoare a crescut de la 61 de țări în 2016 la 89 de țări anul trecut.

Foto: Pulse News Korea

 

Foto: Yonhap

Popularitatea muzicii pop coreene și a dramelor în străinătate sunt de fapt factorii care au stimulat creșterea exporturilor de Kimchi, pe măsură ce interesul fanilor hallyu, din afara țării, pentru mâncarea coreeană a crescut. Știți și voi cum realizează coreenii dramele și cum în momente cheie hop apare o scenă în care personajele sunt la restaurant sau prepară anumite feluri de mâncare apetisante sau chiar mănâncă de zor cu poftă din mâncăruri  care arată de-a dreptul fabulos de bine.

K-pop-ul și valul coreean mai larg au rezonat cu tinerii din întreaga lume, ajutând la construirea imaginii Coreei de Sud ca o țară cool, “găzduind” fenomenul K-pop BTS și „Gangnam Style”, melodia megahit din 2012 a rapperului sud-coreean Psy. Experții din industrie  au spus că valul coreean generat de dramele TV și  de k-pop ar putea transforma fanii din țări străine în consumatori activi de produse sud-coreene. (*fenomen cât se poate de real, dacă vă gândiți că așa se întâmplă în prezent și cu fanii din România  și ține de câțiva ani). 

Ministerul Agriculturii a declarat că va continua să depună eforturi pentru a crește exporturile de Kimchi, punând totodată un accent egal pe descoperirea altor produse alimentare și agricole care pot fi exportate.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.