SKT-Joby UAM partnership

SK Telecom, gigantul coreean din domeniul telecomunicaţiilor, a semnat un parteneriat cu o companie din SUA pentru a dezvolta mașini zburătoare

SK Telecom a declarat luni, 7 februarie, că a încheiat un parteneriat cu Joby Aviation,  un startup cu sediul în SUA, pentru a dezvolta mașini zburătoare într-o mișcare de a-și extinde activitățile  în  sfera serviciilor de mobilitate aeriană urbană (UAM), potrivit unui comunicat Yonhap.

Foto: KoreaTimes

Principalul operator de telefonie mobilă (+care furnizează mai multe servicii wireless) din Coreea a declarat că cele două companii au semnat un acord pentru a forma o echipă consultativă regulată pentru a stimula cooperarea în introducerea taxiurilor aeriene în Coreea de Sud și pentru a crea un serviciu numit „Mobility as a Service” (MaaS), care conectează mașini, platforme de mașini conectate și  mai multe servicii către client (BTC) .

„Cooperarea strânsă cu jucători de top la nivel mondial este esențială pentru a deveni lider în industriile viitoare, care este condusă de UAM, vehicule autonome și roboți”, a declarat CEO-ul  companiei Ryu Young-sang într-un comunicat.

Acest parteneriat urmează să accelereze planul pe termen lung al Coreei de a comercializa serviciile UAM până în 2025 pentru a ajuta la depășirea congestionării traficului urban prin utilizarea de  drone-taxii fără pilot.

De fapt, trebuie să menționez că SK Telecom a intensificat dezvoltarea serviciilor UAM, colaborând cu firme și agenții locale pentru a-și accelera dezvoltarea și a-și extinde serviciile în alte domenii, cum ar fi turismul și  serviciile de  tip răspunsurile de urgență. 

Foto: SKT CEO Ryu Young-sang (stânga) alaturi de JoeBen Bevirt (dreapta), directorul companiei Joby Aviation, într-un vehicul UAM în timpul vizitei la fabrica din SUA, California, de luna trecută/ SK Telecom




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.