Parcul Naksan din Seoul

Parcul Naksan din Seul

Parcul Naksan a fost infiintat in anul 2002 pentru a proteja spațiile verzi rămase după ce o mare parte din munte a fost demolata în timpul regimului japonez. Există o serie de facilități pentru vizitatori inclusiv o sală pentru expoziții, un pavilion hexagonal, un centru pentru cetățenii în vârstă și facilități sportive, inclusiv terenuri de baschet și badminton. În ciuda dimensiunii sale modeste, cu o înălțime de peste 100 de metri, Naksan fost unul dintre cei patru munți gardieni, împreună cu Bugaksan, Namsan, Inwangsan ai capitalei dinastiei Joseon. Numele provine de la cuvintele coreene “Nakta-san.” “Nakta” în coreeană înseamnă “cămilă”. În trecut, muntele a fost populat cu Yangban (clasa conducătoare a dinastiei Joseon), care au venit să vadă celebrul apus de soare.

În Parcul Naksan vizitatorii pot să urmeze traseul de mers pe jos de-a lungul Cetatii de perete care se întinde pe aproximativ 2 km de la Poarta de Est a Seulului. În special, porțiunea de traseu spre Hyehwamun este renumita pentru peisajele sale uimitoare. Oportunitatea de a merge de-a lungul zidului cetății din centrul orasului Seul este rară, ceea ce face zona un loc popular in care se aduna multi fotografi.

Situat în Parcul Naksan, Biudang înseamnă, “o casă în care te poti adăposti de ploaie”. Este o casa de paie, care a fost construita în memoria unui savant clasic care a dus o viață saraca. Stilul casei este tipic caselor de rând din timpul dinastiei Joseon. Acoperișul reprezinta o surpriza pentru cei care au devenit obișnuiți cu acoperișul de țiglă din Seul.

Traducere: Theo Nicole

 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.